in

Opnieuw schoolgeweld: 15-jarige tweeling zwaar toegetakeld

Alexis en Victoria, een tweeling van 15 jaar, is door een dozijn mensen in elkaar geslagen bij hun middelbare school in Gilly, een deelgemeente van Charleroi. Dat meldt RTL Info. Dit is het tweede geval in een week. Afgelopen vrijdag werd de 13-jarige Lindsai ook zwaar toegetakeld door medeleerlingen van haar school in Merksem.

Woensdagmiddag even na 15.00 uur werden Alexis en Victoria opgewacht door een groep bij de uitgang van het Lycee François de Sales in Gilly. De twee hadden moeten nablijven na een eerder incident. Volgens Alexis, die een interview aan RTL Info gaf, had één van de leerlingen al eerder hem na de lessen aan te vallen. Dat zou zijn gebeurd nadat hij de leerling bij de rector had aangegeven omdat deze hem met kauwgom bekogelde.

Lees ook  ’Hittegolf duurt mogelijk 9 dagen’

Boksbeugel
Eenmaal buiten werd Alexis aangevallen door jongeren die voor de school stonden te wachten. Volgens getuigenissen was een van de jongeren uitgerust met een boksbeugel. Victoria, die haar broer probeerde te verdedigen, werd eveneens aangepakt. Ook het vriendje van Victoria kreeg een kaakslag. Aan het handgemeen kwam een einde dankzij ingrijpen van een voorbijganger.

Lees ook  Automobilist mishandelt ambulancemedewerker die hem uit auto wil bevrijden

Beide tieners zijn er overigens slecht aan toe. Alexis is op het oor geraakt en moet naar een nko-arts en een neuroloog. Victoria heeft een hersenschudding opgelopen.

Cathy, de moeder van de twee tieners, diende een klacht in bij de politie van Charleroi. De school wil vooralsnog niet reageren op het incident.

André Hazes openhartig over Bridget: zo bloeide hun relatie op

Jonge vader, wiens vrouw hoogzwanger is, wordt onwel achter het stuur en overlijdt