in

Online foto van opa redt zijn leven nadat vrienden kanker opmerken.

Toen Sarah Frei (30) een foto van haar 91-jarige opa John Rzeppa en de baby’s van haar broer op Instagram postte, had ze geen idee dat het zijn leven zou helpen redden. De familie was samen voor Thanksgiving en ze maakten de schattige foto om het gezellig samenzijn te herinneren.

Kort daarop postte Frei de foto op Instagram, en een van haar vrienden, Dr. Jennifer Mancuso, merkte iets alarmerend op.

De opa van Frei had een grote moedervlek op zijn voorhoofd. Mancuso, een vriend van Frei aan de middelbare school en erkend dermatoloog, bekeek enkele oudere posts van haar vriendin en besefte dat de vlek gegroeid was.

Mancuso herkende de vlek meteen als melanoom.

“Ik scrolde op een ochtend door Instagram en zag de foto van de opa van Sarah en ik had eerder al foto’s van hem gezien. Maar hij had een duidelijk melanoom op zijn voorhoofd. Ik denk dat iedereen het zelfs zonder enige opleiding het zou herkennen. Ik keek terug naar enkele oudere foto’s en het was duidelijk dat het aan het groeien was.”

Lees ook  Man surft op het internet – verstijft wanneer hij zichzelf ziet op lijst vermiste personen

Mancuso besefte dat ze het zo snel mogelijk aan Frei moest vertellen, dus stuurde ze haar een berichtje.

Toen ze het berichtje las, was Frei erg verontrust, en informeerde meteen haar moeder Linda Renema. De hele familie wist van de moedervlek en ze hadden vroeger al een biopsie laten uitvoeren en de dokters hadden toen gezegd dat het gewoon een ouderdomsvlek was.

“Toen we het enkele jaren geleden lieten controleren, zeiden ze dat het niets meer was dan een ouderdomsvlek, niets om ons zorgen over te maken”, zei Renema. “Ze verwijderden het met droog ijs en het verdween een beetje en dan kwam het geleidelijk aan terug. Maar ik was niet bezorgd omdat ze gezegd hadden dat het een ouderdomsvlek was. Terugkijkend, had ik gewenst dat het dat was.”

Lees ook  ‘Goed mogelijk dat Oranjes er geen zin meer in hebben als ze minder geld krijgen’

Na een bezoek aan de dokter om naar de vlek te laten kijken, bevestigden de dokters hun ergste vrees: het was huidkanker.

Maar Rzeppa was altijd al een vechter geweest. Hij overleefde prostaatkanker en twee hartaanvallen. En omdat ze het op tijd opgemerkt hadden, konden de dokters succesvol 100 procent van de kanker verwijderen.

Rzeppa kon de kanker laten verwijderen precies op tijd voor het huwelijk van Frei op 28 april. Nu zijn zij en haar familie de kracht van de sociale media voor eeuwig dankbaar.

“Mijn moeder en ik hebben hier al enkele keren over gepraat … het is geweldig hoe de sociale media een platform hebben gecreëerd waar echt goede dingen uit voortkomen”, zei Frei. “Ik denk meer en meer dat sociale media een belangrijkere rol gaat spelen in gezondheidszorg” stemde Renema in. “En het pakte ditmaal duidelijk goed uit.”

Alleenstaande man vervult droom om vader te worden door 4 gehandicapte kinderen te adopteren.

DEZE BRUID BEZORGDE HAAR NICHTJE EEN ONVERGETELIJKE AVOND!