in

Onderzoek toont aan: Blijf lekker klagen met collega’s. Dit zorgt namelijk voor een betere werksfeer!

Ja ja, we hebben er allemaal wel eens last van wanneer het op werk even tegenzit. Hoe lekker is het dan om je beklag onder werktijd bij je collega’s neer te leggen? Heerlijk van die zeursessies. Maar wist je dat dit geklaag ook nog eens ergens goed voor is?

Onderzoek
Volgens onderzoek dat werd geleidt door professor Vanessa Pouthier zou je letterlijk de druk van de ketel halen wanneer je samen met collega’s van je af klaagt. Wanneer je een drukke baan hebt met veel stress is het belangrijk om zo nu en dan je frustraties te uitten. Tijdens het onderzoek werd er gekeken na de gewoonten van verschillende teams in een Amerikaans ziekenhuis. Vanessa vertelt het volgende; ‘’Deze kleine klaagsessies veranderden de sfeer van een vergadering. Werknemers in het ziekenhuis konden hun frustraties kwijt over uitdagende patiënten, drukte op de werkvloer en gezinssituaties.’’ Het geklaag zou een positief effect hebben op het team als geheel.

Lees ook  Gordon openhartig over drugsgebruik: 'soms zit ik alleen op de bank te snuiven'

Daarnaast zou de saamhorigheid binnen een team toenemen wanneer er een gemeenschappelijke ‘vijand’ binnen het bedrijf is, zoals bijvoorbeeld het management, de logge organisatie of bureaucratische structuur van de organisatie. Dus zit je er even doorheen op het werk? Je weet wat je te doen staat…

Vader verwaarloosde campingjongen hoort vijf jaar cel eisen: ‘Hoe kun je een 8-jarige zo beschadigen?’

Oer-Hollandse arretjescake met pepernoten is een heerlijke combinatie die je wil proberen!