in

Oma kapot van verdriet: 4-jarige hangt zich per ongeluk op in het pashokje.

De vierjarige Ryu Gonzalez was met zijn oma gaan shoppen in hun thuisstad Mankato in Minnesota (VS). De twee kuieren door de stad en genieten van de tijd met elkaar. Ryu vond het altijd geweldig om tijd met oma te spenderen. Voor dit “feest van de dag” draagt de kleine jongen zijn lievelingssweater met kap. Welk drama er zich later zou ontvouwen, weet op dat moment nog niemand.

Ze stappen samen een winkel binnen waar de oma van Ryu een mooie broek wil passen. Terwijl zij in het pashokje is, wacht Ryu buiten. Hij begint zich al snel te vervelen en gaat het pashokje ernaast binnen. De twee slaan een praatje: Ryu vertelt over zijn lievelingsdino’s. Wat oma echter niet weet en niet kan zien: Ryu had zich op een krukje gezet en speelt met de kapstok.

Nadat ze de broek geprobeerd had, roept oma naar Ryu maar die antwoordt echter niet. Ze kijkt onder de muur van het pashokje. Als ze Ryu’s voeten niet ziet, denkt ze dat hij al naar buiten is gegaan. Ze is erg ongerust, maar weet nog niet in welk dodelijk gevaar het kleintje verkeert – en dat gewoon vlakbij.

Lees ook  Mama filmt baby die kronkelt van de pijn. Dan ziet ze recht in het zicht het ondenkbare!

20 minuten lang zoekt ze in de winkel naar de jongen, tot ze uiteindelijk terug naar de pashokjes gaat. Daar krijgt ze de schok van haar leven: de kleine Ryu werd uit het pashokje gedragen. Levenloos. Hij had zich met zijn kap aan de kapstok opgehangen en zichzelf daarbij gewurgd. De omstaanders proberen het kleine lichaampje nog te reanimeren, zij het tevergeefs. Ryu ademt niet meer.

De ondertussen opgedaagde hulpverleners brengen Ryu naar het ziekenhuis, maar daar kunnen de dokters alleen nog maar zijn dood vaststellen. De hele familie is verwoest. Zijn oma maakt zichzelf verwijten. Waarom had ze niets gehoord? Waarom is ze niet meteen het pashokje binnengegaan toen ze hem kwijt was? Ze kan niet geloven dat ze het vrolijke lachen van haar kleinkind nooit meer zal horen.

Lees ook  Trein botst tegen vrachtwagen op overweg Roermond, bekijk de beelden

De politie zegt dat het om een tragisch ongeval ging. De moeder van Ryu is totaal aan de grond gericht omwille van het verlies van haar zoon, maar ze verwijt haar eigen moeder niets. “Ze was altijd erg voorzichtig met hem. Hij heeft gewoon als een kind gespeeld en dat leidde tot een drama. Het is niemands schuld.”

Dit is zo tragisch! Uitgerekend de lievelingstrui van deze jongen werd hem fataal, en zo werd een gemoedelijke namiddag een ware tragedie. Ryu werd amper vier jaar oud, en allemaal omdat hij iets deed wat alle kinderen doen: nieuwsgierig zijn en spelen.

Bekijk het dramatische verhaal in de onderstaande video.

Estelle openhartig over relatie en breuk met Badr Hari: “Hij deed mij heel erg veel pijn”

12-jarig meisje steekt stiefvader met steakmessen in de rug om aanval op haar moeder te stoppen.