in

Oei; lenzendrager Sigrid raakte haar oog kwijt omdat DIT in het kraanwater zat..

Sigrid verloor haar oog doordat ze haar lenzen afspoelde met kraanwater!

Sigrid Muusse raakte haar oog kwijt nadat ze haar contactlens had afgespoeld met kraanwater. Water dat zo onschuldig lijkt, maar dus een enorm gevaar kan vormen voor lenzendragers. In het AD vertelt ze haar horrorverhaal.

Sigrid, een vrouw van 52, raakte haar oog kwijt doordat ze haar lenzen afspoelde met kraanwater, precies zoals ze had geleerd van de opticien: “Reinigen, afspoelen onder de kraan en dan in bewaarvloeistof,” vertelt Sigrid aan het AD. Sinds haar achttiende draagt ze al lenzen en heeft, behalve af en toe een oogontsteking, nooit ergens last van. Totdat ze in juni 2016 last krijgt van haar rechteroog. In eerste instantie denkt ze dat het weer een oogontsteking is, maar als ze bij de dokter is wordt haar verteld dat het een hardnekkige parasiet is. Niet uit verre wateren, maar gewoon uit ons eigen Nederlandse kraanwater.

Lees ook  Marion (63) heeft het coronavirus: “Ik voel me een slap vaatdoekje”

Aan Sigrid wordt verteld dat de bestrijding van de parasiet pijnlijk gaat worden en lang gaat duren. Ook mag ze zes tot acht weken geen lenzen dragen. Elke drie uur slikt ze pijnstillers tegen de ontsteking. Na een tijdje hield haar oog ermee op en moest ze naar de OK: “Toen realiseerde ik me ineens, daar gaat m’n oog.”

Lees ook  Vuilnisman vindt twee slapende kinderen in container

Na de operatie keek Sigrid in de spiegel: “Het was pure horror: het was leeg, wit, niets. Ik gaf een enorme brul en was helemaal overstuur.” Met een kunstoog en make-up probeert ze er nog wat van te maken, maar de realiteit blijft hard: “Het is vette pech dat mij dit is overkomen. Maar ik wil mensen wel waarschuwen: de parasiet die mijn oog velde, komt gewoon voor in ons drink- en zwemwater. Vooral je kwetsbare oog kan niet goed tegen die parasiet vechten.” Was daarom nooit je lenzen af met kraanwater en wees zuinig op je ogen!

Afschuwelijk: kankerpatiënte overlijdt aan hartaanval na bevallen van tweeling…

Nog wat kilo’s kwijt voor de zomer? Voeg dan DIT ingrediënt toe en verbrand drie keer zoveel vet!