in

Nóg langere celstraf voor Mark de J. voor moord op Koen Everink

De straf voor voormalig tenniscoach Mark de J. voor de moord op zakenman Koen Everink pakt in hoger beroep twee jaar hoger uit: twintig jaar.

Het gerechtshof in Arnhem vindt met name het feit dat Everinks dochtertje (toen 6 jaar) haar vermoorde vader vond in een plas bloed, reden voor een nog zwaardere straf. De J. was vandaag zelf niet bij de uitspraak aanwezig.

De 32-jarige voormalig tenniscoach van Robin Haase werd vorig jaar – conform de eis – door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot achttien jaar cel voor het doden van zijn voormalige vriend en gokmaatje Everink bijna drie jaar geleden.

De gokverslaafde De J. had een schuld van 80.000 euro bij de zakenman. Dat zou het motief zijn voor de moord.

Lees ook  Afgevallen Adele maakt indruk op feestje Drake

Everink eiste dat geld terug en zette De J. onder druk. In een civiele zaak werd De J. eerder dit jaar veroordeeld tot terugbetalen van 66.000 euro.

Mark de J. heeft de moord altijd stellig ontkend. De J. zegt dat hij korte tijd was ontvoerd door een groep mannen en dat de ontvoerders Everink om het leven zouden hebben gebracht.

Dat verhaal is volgens justitie volledig uit de duim gezogen en leidt daarom tot veel irritatie. Justitie vindt dat De J. open kaart moet spelen, vooral richting de nabestaanden.

Lees ook  Melissa (57) werd door haar kinderen in de steek gelaten. Daar zullen ze nu wel spijt van hebben

Verzonnen
De J. ging in hoger beroep tegen de uitspraak. Vorige maand werd de strafeis tegen De J. geformuleerd.

Toen werd al twintig jaar cel geëist. De advocaat-generaal hekelde de houding van De J. die blijft vasthouden aan zijn eigen theorie.

Voor dat verhaal is nooit enig bewijs of zelfs maar een aanwijzing gevonden. Het gerechtshof gelooft daar dus ook niets van. ,,Dat is verzonnen.’’

Everink werd op 4 maart 2016 dood gevonden in zijn villa in Bilthoven. De miljonair was met tientallen messteken om het leven gebracht.

Dat gebeurde terwijl zijn destijds 6-jarige dochtertje boven lag te slapen. Zij was degene die ’s ochtends haar vader vond.

Populaire veganiste valt van haar voetstuk nadat ze betrapt werd met bord vis

Nicolette van Dam na overval op vader: ‘We blijven positief met elkaar’