in

Nijmegenaar overleden aan ‘killer pills’, pas aub op voor deze levensgevaarlijke dieetpillen! Delen svp!

Nijmegenaar overlijdt aan gevaarlijke dieetpil

In Nederland is hebben zogeheten ‘killer pills’ het eerste dodelijke slachtoffer gemaakt. Mike Aalbers overleed na een overdosis van deze pillen in het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis. De pillen leiden tot oververhitting van het lichaam. Mike dacht dat hij veilig was. Hij had het poeder besteld via een website.

Het is niet de eerste keer dat het ‘afslankmiddel’ in het nieuws is; tientallen jaren geleden waarschuwde de Nederlandse Voedsel- en warenautoriteit al voor het gebruik van deze pillen. Ze bleken zo gevaarlijk dat er een verbod uitgevaardigd werd voor consumptie ervan. Het levensgevaarlijke middel maakte in de jaren negentig zijn opmars en was voornamelijk populair in de wereld van de bodybuilders; de afslankpillen zouden namelijk helpen met vet verbranden.

Lees ook  Zo ziet de oudste zoon van Tom Hanks eruit

Het middel bevat DNP, oftewel 2,4-dinitrophenol en zou vet verbranden in lichaamscellen. Inmiddels wordt DNP gebruikt door deelnemers aan fitnesswedstrijden, die voor de wedstrijd vaak fanatiek beginnen af te slanken. Gedegen onderzoek naar de pillen is er nooit gedaan, dus men tast in het duister over het gebruik ervan.

In 2011 belandde ook al een vrouw in het ziekenhuis die DNP had ingenomen. Intensivist Peter Pickkers van het Radboudmc heeft de vrouw moeten redden: “We hebben haar intensief moeten behandelen met medicijnen die de stofwisseling remmen, koeling en nierdialyse.” De vrouw heeft het, ondanks dat de kans hierop minimaal is, overleefd. De vriendin van Mike, Meggy Titselaar, wil graag dat iedereen weet dat de pillen levensgevaarlijk kunnen zijn. Het zijn geen veilige afslankpillen en zouden dan ook zeker niet gebruikt mogen worden.

Lees ook  Dit nieuwe jeansmodel was in enkele uren uitverkocht – ondanks de torenhoge prijs

Wil je de herinneringen van je baby bewaren? Probeer dit dan eens, hartstikke leuk en simpel!

Smeer DIT op je borst voordat je gaat slapen en je bent de volgende dag van je gehoest af!