in

Nieuwe rage op speelplein doet 11-jarige jongen er uit zien ‘als alien’ – moeder waarschuwt nu alle ouders

We doen allemaal wel eens domme dingen als kind. Een belangrijk deel van opgroeien als kind is bijvoorbeeld weten wanneer je ‘nee’ moet zeggen tegen gevaarlijke dingen.

Jammer genoeg, zijn kinderen enorm onderhevig aan groepsdruk. Zelfs de meest intelligente kinderen en jongeren kunnen overtuigd/gedwongen worden om deel te nemen aan gevaarlijke stunts die zware gevolgen kunnen hebben.

Vraag het maar aan de ouders van de 11-jarige Tyler Broome, bijvoorbeeld. Hij hield uiterst zware verwondingen over na het proberen van een nieuwe YouTube-rage, genaamd “Het rond punt des doods”.

De 11-jarige hield verwondingen over die te vergelijken zijn met die van gevechtspiloten, toen hij onderworpen werd aan extreme zwaartekracht (G-force).

De gekte waaraan hij deelnam – beter bekend als het ‘rond punt des doods’ – laat deelnemers in het midden van een draaimolen zitten in een speelplein terwijl hij wordt rondgedraaid op volle snelheid met behulp van het achterwiel van een motorfiets.

Kort nadien werd Tyler bewusteloos teruggevonden nabij de draaimolen, en hield hij er permanente schade aan zijn hersenen en zicht aan over.

Lees ook  Monique Westenberg opnieuw compleet in shock

Extreme kracht
Er wordt van uit gegaan dat hij werd onderworpen aan de G-kracht die normaal alleen piloten of astronauten ondergaan.

Volgens verslagen, werd daardoor bloed en vocht naar zijn hersenen gestroomd. Dat zorgde voor zware beschadiging aan zijn gezichtsvermogen en het gaf hem uitpuilende ogen zoals je in de foto hieronder kunt zien.

De schokkende beelden van Tyler op de draaimolen gaan wereldwijd rond op internet. Op een bepaald moment in de video, lijkt het alsof Tyler buiten bewustzijn raakt, maar de tieners rondom hem lijken het niet te beseffen en dus blijven ze hem verder spinnen met de motorfiets.

Tyler was aanwezig in een park met een vriend toen ze werden benaderd door een groep oudere jongens die hem uitdaagden voor dit ‘spelletje’.

“Ik herken mijn kind niet. Hij heeft bijna een beroerte. Tyler zat op de draaimolen en de jongen die hem erin lokte was ongeveer 17. Tyler kent hem niet, ze zijn niet bevriend,” zei zijn moeder Dawn aan de Britse krant The Independent.

“Met behulp van zijn motorfiets doet hij de draaimolen extreem snel draaien. Toen ze allen stopten, vertrok de groep gewoon. Puur pestgedrag.”

Lees ook  Baby stierf nadat mama hem meenam naar discotheek en dronken op hem in slaap viel.

Dawn beweert dat ziekenhuispersoneel nog nooit zo’n verwondingen had gezien en onderzoek moest voeren vooraleer ze haar zoon konden behandelen.

“De verwondingen waren zo extreem, dat hij wel op de “Elephant Man” leek. Ze hadden nog nooit zoiets gezien. Ze zullen een speciaal medisch rapport opmaken.

Zijn hoofd is volledig opgezwollen, zijn bloedvaatjes zijn gebarsten, zijn ogen zien eruit als die van een alien. Zijn gezicht is wazig. Een gebroken arm kan je herstellen, maar dit? Hij herinnert het zich zelfs niet meer, niets van details zelfs.”

Een woordvoerder van de politie bevestigde dat Tyler stabiel is maar in zeer zware omstandigheden in het ziekenhuis ligt.

Beste ouders, je moet weten dat je kinderen zeer makkelijk te beinvloeden zijn voor zaken waarvan volwassenen weten dat ze zeer gevaarlijk zijn.

Onze gedachten en gebeden gaan uit naar de jonge Tyler en zijn gezin. Deel aub dit verhaal om de waarschuwing van dit wrede ‘spelletje’ te verspreiden

De kleur van je oorsmeer kan veel over je gezondheid onthullen – iedereen moet dit zien

Levend verbrand: dierenrechtenactivisten filmen wreedheden op de vleesmarkten in Indonesië