in

Nieuwe cijfers bekend gemaakt over hoeveel mensen wereldwijd zijn genezen van COVID-19

Aangezien landen over de hele wereld in quarantaine blijven om de verspreiding van de pandemie te vertragen, is het gemakkelijk om ons op de minpunten te concentreren.

Het is begrijpelijk dat we ons eenzaam en geïsoleerd gaan voelen van onze familie en vrienden – zelfs als we weten dat binnenshuis blijven het juiste is om onze gezondheidszorgstelsels te beschermen – net zoals het begrijpelijk is om in paniek te raken als we kijken naar het stijgende aantal verloren levens .

Maar door ons uitsluitend op de negatieven te concentreren, kunnen we onbedoeld de positieven overslaan, zoals het feit dat tot nu toe meer dan 340.000 mensen wereldwijd zijn hersteld van de ziekte – een bewijs van de ongelooflijke gezondheidswerkers over de hele wereld.

Volgens de laatste cijfers van het Johns Hopkins Resource Center zijn tot nu toe 340.112 mensen hersteld van de ziekte – hoewel gezondheidsfunctionarissen hebben gezegd dat dit aantal waarschijnlijk ‘veel hoger’ zal zijn als je bedenkt dat veel mensen met het virusparadijs ‘ niet getest of gediagnosticeerd.

Lees ook  Verdrietig nieuws voor de moeder van Gerard Joling

China heeft volgens de gegevens het meeste herstel gekend, met 77.679 geregistreerde. Spanje volgt op de voet met 52.165 herstelde mensen, terwijl Duitsland meer dan 46.000 terugvorderingen meldt en Iran meer dan 32.000.

Daarentegen zijn er tot dusver 89.931 sterfgevallen gemeld, waarvan het hoogste aantal is geregistreerd in Italië (17.669).

Dat wil niet zeggen dat deze sterfgevallen minder significant of minder zorgwekkend zijn – verre van dat – maar het helpt soms om het grotere plaatje te zien, vooral wanneer het herstelpercentage bijna vier keer hoger is dan het sterftecijfer.

Over de hele wereld hebben mensen hun steentje bijgedragen om de crisis aan te pakken: hun tijd als vrijwilliger inzetten om de gezondheidszorg te helpen; de meest kwetsbare leden van de samenleving helpen; en thuis blijven om de bocht af te vlakken.

Lees ook  Man profiteert van corona-ellende: “350.000 euro in één week!”

Door dit te doen, stellen we onze ongelooflijke gezondheidswerkers in staat hun werk te blijven doen, terwijl we hopelijk voorkomen dat onze gezondheidszorgstelsels overweldigd raken.

Het is gemakkelijk om dat allemaal te vergeten als we dagelijks met enge statistieken worden geconfronteerd, en daarom is het zo belangrijk om onszelf aan de andere statistieken te herinneren.

Zolang we ons steentje bijdragen om anderen te beschermen door de richtlijnen van de overheid op het gebied van sociale afstand te volgen, kunnen we alleen waardering tonen voor al degenen die aan het front werken en die zichzelf elke dag in gevaar brengen om anderen te beschermen.

En in de tussentijd blijven we ons steentje bijdragen om u op de hoogte te houden van de meest opbeurende verhalen tijdens deze moeilijke tijden.

Slecht nieuws voor Frans Bauer – Veel sterkte!

‘Onvoorstelbare’ pijn: Coronavirus roeit volledige familie van vrouw uit