in

Nederland is in dilemma: gaat de kat de trap op of naar beneden?

Pasen ligt achter ons en in tegenstelling tot wat veel mensen hoopten en dachten, zitten we nog steeds vast.

Het is moeilijk om een goed humeur te hebben voor de vakantie als we niet kunnen reizen en onze vrienden en familie niet kunnen bezoeken.

Het is moeilijk om te denken aan de inmiddels verre tijden dat je allemaal aan een grote tafel zou zitten en zou genieten van een huisgemaakte, traditionele maaltijd. Gewoon even bijpraten en genieten van het gezelschap.

Hersenkrakers werken als meditatie, op een manier die de geest ontdoet van onnodige druk, wat leidt tot een meer ontspannen en scherpe staat.

Meestal komen deze uitdagingen in tijdschriften of kranten, dingen als kruiswoordpuzzels, sudoku en het zoeken naar woorden.

Dankzij het internet kun je nu echter vanuit je eigen huis kiezen uit miljoenen puzzels, zoals bijvoorbeeld de puzzel die we hieronder voor u hebben.

Lees ook  Duizenden gefokte leeuwen afgeschoten door jagers en gedood om te verwerken tot medicijn.

Er is geen juist antwoord

Optische illusies worden gemaakt om het oog te misleiden zodat het belangrijke informatie mist. Als we een paar seconden wegkijken en dan opnieuw naar het beeld kijken, zien we misschien ineens iets totaal anders. Kleur, vormen, patronen en zelfs letters kunnen volledig zijn veranderd.

Het beeld zelf is niet wat er verandert, maar de manier waarop het getekend is doet ons het op het eerste gezicht verkeerd interpreteren, of anders.

Meestal zijn er veel mogelijke “juiste antwoorden” die deze afbeeldingen nogal controversieel maken, omdat ze argumenten en discussies over hun ware betekenis genereren – maar het is een van die “in het oog van de toeschouwer” situaties.

Waar gaat de kat heen?
De puzzel van vandaag is een klassieke optische illusie die veel discussies online heeft gegenereerd.

Lees ook  Drie heldhaftige tieners vinden roerloze hond naast de weg en redden zijn leven

Gaat de kat de trap op of af?

De trap op of af?

Op het eerste gezicht zou je denken dat dit kitten de trap af gaat. Maar als u even wegkijkt en dan nog eens naar de foto kijkt, kunt u ook zeggen dat ze de trap op gaan.

Degenen die denken dat de kat de trap afgaat, wijzen op de randen van de trap en het licht achter de kat.

Degenen die denken dat de kat naar boven gaat, zeggen dat sommige trappen de randen aan de bovenkant hebben om meer tractie op de voet te krijgen en om te voorkomen dat ze op de trap wegglijden.

Er is geen juist antwoord omdat geen van de makers het juiste antwoord heeft onthuld. Dus het is aan de interpretatie.

Wat denk je? Gaat het poesje de trap op of af?

Hartverscheurende beelden van eenzame dolfijn in een verlaten waterpark in Japan gaan de wereld over

Dode vrouw gevonden in portiek, man die haar reanimeerde opgepakt