in

Nagelbijten kan heel gevaarlijk zijn: het verdrietige verhaal van deze man laat ons zien waarom

Nagelbijten is ongetwijfeld een van de meest voorkomende slechte gewoonten ter wereld, vooral onder kinderen.

Meestal wordt dit gedaan door de meer nerveuze mensen, en de consequentie is niet alleen visueel of esthetisch onaangenaam, maar kan ook ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken.

Dat laat het tragische geval van John Gardener zien, wiens “onofofagie” leidde tot een ernstige bloedvergiftiging, waardoor hij zijn leven verloor.

De man, een voormalig voetbalscheidsrechter, was net 40 geworden en twee weken daarvoor had hij een operatie ondergaan om een ​​vingertop te verwijderen, die was beschadigd door het dwangmatig nagelbijten.

Helaas veroorzaakte deze aandoening een septische infectie die een hartaanval veroorzaakte. John Gardener worstelde zijn hele leven met aandoeningen zoals angst en depressie waarvoor hij meerdere keren was behandeld.

Lees ook  Amerikaans coronavaccin slaat aan: ‘Mogelijk nog dit jaar op de markt’

Dit reageerde hij af door nagels te bijten, tot bloedens toe, zo erg dat velen zeiden dat zijn handen in een zeer slechte conditie waren.

Forensische artsen die de zaak behandelden verklaarden dat onychophagia het verlies van vingergevoeligheid had veroorzaakt en dat deze symptomen, samen met continue bloedingen, als waarschuwingsalarm hadden moeten dienen voor veel ernstiger gevallen.

Gardner was ook diabetisch, een aandoening die zijn ziektebeeld zeker niet geholpen heeft, maar versnelde wat er later gebeurde.

Tijdens de ziekenhuisopname werd hij behandeld met antibioticumcycli die positieve effecten leken te hebben, zozeer zelfs dat John tekenen van verbetering leek te vertonen.

Lees ook  André Hazes blundert er op los tijdens concert bij De Vrienden Van Amstel Live.

Helaas ging zijn toestand plotseling achteruit, wat leidde tot de hartstilstand die zijn dood veroorzaakte.

Deze trieste en absurde episode dient als een waarschuwing voor al diegenen die door deze stoornis worden getroffen, die zich manifesteert in milde vormen tot de meest verwoestende en belemmerende.

Nagelbijten kan ook gebitsproblemen, maag-darmklachten, vervorming van de vingers en niet in het minst grotere kwetsbaarheid voor virussen en bacteriën veroorzaken.

Je kunt beter kauwgom kauwen, jezelf afleiden of een anti-stressbal in je handen houden. In de meest ernstige gevallen moeten we het probleem niet negeren, maar ons laten helpen door een specialist!

Fataal ongeval eist 5 doden – lachgaspatronen aangetroffen in auto.

Rapper Sjors opgenomen in ziekenhuis voor ‘behandeling ziekte’