in

Museum ontvangt iets wat op vieze oude lompen lijkt. Als medewerkers erin kijken, ontdekken ze een goudmijn uit de 17e eeuw [video]

Terwijl ze een oud huis in Schotland renoveerden, merkten de bouwvakkers dat er iets de schouw blokkeerde. Omdat dit het oorspronkelijke budget aanzienlijk zou kunnen verhogen, riepen ze er enkele gespecialiseerde aannemers bij en gingen aan het werk. Maar de man die in de schouw kroop, kwam er vrijwel meteen terug uit. In zijn hand had hij een beetje verkreukeld hompen papier. Geweldig, dachten de bouwvakkers, die vorige eigenaar had oud papier in de schouw gepropt. Wat kon het anders zijn?

Lees ook  De moordenaar van Pim Fortuyn is vanaf nu een vrij man

Ze hadden het niet nog meer fout kunnen hebben. Want toen ze het verkreukeld papier begonnen open te vrouwen, ontdekten ze dat het geen afval was, maar een schat en een stukje geschiedenis.

De renovatie vond plaats in Aberdeen en wat ze ontdekten was een schat uit de zeventiende eeuw! De bouwvakkers brachten het papier naar de Nationale Bibliotheek van Schotland in Edinburgh en daar achterhaalden de wetenschappers dat het om een oude map ging. In de zeventiende eeuw waren mappen nog zeldzaam. Mappen waren toen een statussymbool en een teken van welstand.

Lees ook  Haar man had twee affaires en saboteerde haar parachute, maar toch wil Victoria niet van hem scheiden…

De map die in deze Schotse schoorsteen gevonden werd, draagt sindsdien de bijnaam “De Schoorsteen Map.” Historici achterhaalden dat de map in Londen gemaakt werd door de bekende kaartenmaker George Wildey.

Bekijk het videoverslag hieronder en DEEL dit fascinerende bericht met je vrienden!

Hij had een vreemd voorgevoel, dus probeerde hij het op nog 1 plekje met zijn metaaldetector. Dan heeft hij beet!

Meisje krijgt een gapend gat in haar hand, de reden is nog erger dan je denkt !