in

Motorrijder die tankshop binnenreed overleden

De motorrijder uit Huissen die dinsdagochtend de shop van een tankstation langs de snelweg A325 (Arnhem – Nijmegen) binnenreed, is dinsdagavond in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Dat laat de politie woensdag weten.

De man was ook de bewoner van een huis aan de Nijverheidsstraat in Huissen, dat rond de tijd van het ongeluk in brand stond. Omdat de motorrijder is overleden, is het strafrechtelijke onderzoek naar wat er dinsdag is gebeurd gestaakt, aldus een woordvoerster van de politie.

Lees ook  Het aantal coronapatiënten op intensive cares stijgt nog verder

Brandweer en politiemensen die naar de brand in Huissen gingen, troffen in het pand diverse ontstekingsmechanismen aan. De situatie was zo gevaarlijk, dat de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd ingeschakeld. Die was uren aan het werk om de woning veilig te maken. Omwonenden moesten hun huis uit en de buurt werd afgezet.

Lees ook  ‘Grote vis’ met vlijmscherpe tanden bijt toerist op populair Spaans strand.

De politie gaat wel verder met het onderzoek naar de achtergronden van de brand en het ongeluk, maar heeft geen verdachte meer op het oog. Mocht blijken dat de ontstekingsmechanismen in het huis door een ander dan de bewoner waren aangebracht dan verandert dat de zaak weer, aldus de woordvoerster.

’Massale uitkeringsfraude op camping’

’Hittegolf duurt mogelijk 9 dagen’