in

Moederleeuw beschermt haar welpjes tegen kudde buffels die ze willen doden

Een kudde buffels heeft het op een tweetal leeuwenwelpjes en hun moeder gemunt. Mama leeuw beschermt haar welpjes tegen de overweldigende overmacht.

We kennen de leeuw natuurlijk als ‘de koning van de jungle’. Wat op zich een verkeerde benaming is, omdat leeuwen voornamelijk in de savanne leven.

Daarnaast, voordat een leeuw koning is, moet hij eerst prinsje zijn. En er zijn een boel dieren die het op kleine leeuwenprinsjes hebben gemunt.

Zo ook in de indrukwekkende beelden hieronder. Daar kunnen we zien hoe een moederleeuw haar twee pasgeboren welpjes beschermt tegen een kudde buffels.

Lees ook  Deze filmpjes tonen waarom je heel erg diep moet nadenken voor je aan kinderen begint

De beelden maken deel uit van de prachtige natuurserie Dynasties van de BBC. In Nederland werd deze door de EO op NPO1 uitgezonden.

De serie wordt ingesproken door de legendarische Sir David Attenborough. In de clip hieronder legt hij uit wat er zich afspeelt.

„Buffels zoeken naar welpjes en zullen ze doden, als ze kan krijgen. Deze welpjes zijn pas twee weken oud en nu al in levensgevaar.”

Lees ook  Lichaam gevonden in vrachtwagen Denekamp, misdrijf uitgesloten

Kafferbuffels zijn onvoorspelbaar en gevaarlijk, ook voor mensen. Als ze de kans krijgen om een welpje te doden, zullen ze niet aarzelen.

In de beelden hieronder doet de moederleeuw, Charm, er van alles aan om haar welpjes tegen de kudde te beschermen. Ze gebruikt haar lichaam om de kleintjes te bedekken en haalt uit naar iedere buffel die dichtbij komt.

Bekijk de indrukwekkende beelden hieronder om te zien hoe het afloopt! Zou er in deze wereld iets sterker zijn dan moederliefde?

Ongelooflijke babyboom in ziekenhuis: 31 collega’s bevallen van 32 baby’s in één jaar tijd

Pasgeboren zoontje van acteur Aram van de rest overleden