in

Moeder vergokt meer dan €100.000 van fonds opgericht voor behandeling terminaal ziek zoontje.

De moeder van een kleine jongen die overleed aan kanker riskeert een celstraf nadat ze meer dan 100.000 euro vergokte van een fonds dat werd opgericht om zijn behandeling te betalen.

Stacey Worsley (32) misbruikte haar positie als fondsbeheerder van de fundraisingcampagne voor de zesjarige Toby Nye en gaf het geld uit aan online gokken.

Het fonds zamelde meer dan 200.000 euro in en werd gesteund door vrienden en spelers van Leeds United van wie de kleine jongen supporter was.

Lees ook  Moeder ontdekt grote blaren op voetjes van baby: Dagen later onthult de politie de walgelijke waarheid…

Toby kreeg de diagnose van stage vier neuroblastoom op zijn vierde verjaardag in januari 2017. Er werd een campagne opgezet om zijn dure behandeling te betalen.

In juli 2018 was zijn beenmerg vrij van kanker, maar helaas werd in oktober van vorig jaar een hersentumor vastgesteld en de jongen overleed op 12 januari 2019.

De moeder bekende dat ze de ingezamelde gelden online vergokte. Ze zou meer dan 100.000 euro verkwanseld hebben van de fondsen die eigenlijk bestemd waren voor de behandeling van haar terminaal zieke zoon.

Lees ook  Het eerste lichaamsdeel dat je wast in de douche kan veel zeggen over je persoonlijkheid

Een woordvoerder van de politie verklaarde echter dat de fraude de medische behandeling van het kind nooit in gevaar bracht.

De uitspraak over de strafmaat volgt eind maart.

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties!

Mama laat 11-jarige dochter babysitten op peuter van vriendin – met dodelijke afloop.

Vrouw (29) liet haar lippen opvullen maar dat ging flink mis