in

Moeder van 3 kinderen trouwt met man die levenslang in cel zit voor dubbele moord: “We zijn verliefd!”

De Britse Emma Pickett stapt in het huwelijksbootje met de veroordeelde moordenaar Justin Erskine. Zodra de plechtigheid is voltrokken, zal de vrouw samen met haar drie kinderen verhuizen naar een woning vlakbij de James T. Vaughn Gevangenis in het Amerikaanse Delaware.

Toen Erskine geëmotioneerd in de ogen keek van Pickett om haar ten huwelijk te vragen, waren de omstandigheden allesbehalve romantisch. In de grauwe bezoekzaal van de zwaarbewaakte gevangenis stonden de cipiers streng toe te kijken. Erskine mocht niet op één knie gaan zitten, want alle gedetineerden zijn verplicht om ten alle tijden op hun stoel te blijven zitten. “Er zaten nog maar een paar andere mensen, dus het was nog wel redelijk privé en gezellig”, vertelt Pickett in een interview met The Mirror.

Tweede ontmoeting

Het was nog de tweede keer dat de Britse vrouw de veroordeelde moordenaar in het echt zag en meteen volgde er een aanzoek. Voordien hadden ze enkel gepassioneerd brieven naar elkaar geschreven. Ongeveer vijf maanden lang penden ze zo maar liefst 1.600 berichten neer. “Ik kon met hem praten over speciale dingen die ik met niemand anders kon delen”, aldus de vrouw. Picketts moeder besloot haar voor haar verjaardag vliegtuigtickets te geven, zodat ze de man kon gaan opzoeken.

Lees ook  Emma Wortelboer kraakt Dionne Stax keihard af:

Justitie heeft Erskine schuldig verklaard voor moord. In 2006 gaf de toen 18-jarige Amerikaan het mes aan dat twee mannen zou doden tijdens een discussie over drugs. Ze kwamen op een brutale manier om het leven. Hij sleurde de lichamen weg en nam een spade om hun graf te delven. Nadien hielp hij hen mee te begraven. Pickett wist dat allemaal nog voor ze contact met hem opnam, aangezien alles vermeld stond in zijn profiel op de ‘WriteAPrisoner’-site waar ze elkaar leerden kennen. Toch zei ze volmondig “ja”.

“Hij is zo goed met de kinderen”

“We gaan niet wachten om ons leven met elkaar te starten. Dus dan maken we er nu maar het beste van. We kijken samen ook gezellig films. Als er eentje opstaat in de gevangenis, dan kijken we ze samen. Ook naar de radio luisteren doen we zo met twee”, zegt de vrouw. Ze kijkt al uit naar hun trouwfeest. “Er mogen een paar bloemetjes zijn en ik neem waarschijnlijk mijn mama en mijn zus mee. Van hem komt er ook wat familie.”

Een huwelijksreis of een huwelijksnacht wordt niet toegelaten. Ook qua kleding zal ze het sober moeten houden, want daar zijn strikte regels voor in de gevangenis. Verder zullen ze hun huwelijk nooit mogen consumeren, aangezien dat niet mag in de zwaarbewaakte celblokken. “We proberen op een andere manier intiem te zijn. In onze brieven bijvoorbeeld.”

Lees ook  Zij is 12. Hij is 37. Wat ze doet op hun bruiloft? Ik ben totaal verbijsterd.

Wanneer de twee officieel getrouwd zijn, wil Pickett met haar drie kinderen oud verhuizen naar de Verenigde Straten. Ze zijn 14, 12 en 6 jaar oud. “Justin is zo goed met kinderen. Hij belt bijna elke avond naar mijn jongste om haar een verhaaltje te lezen voor het slapengaan.” Zij mag dan enthousiast zijn, heel wat tegenstanders vinden het onverantwoord dat Pickett haar kinderen hierin meesleurt. Volgens hen zijn de twee allesbehalve een goed voorbeeld van een gezond functionerende relatie.

Nooit vrij

Ze droomt van een leven buiten de muren van de gevangenis, maar dat komt er wellicht nooit. Erskine is veroordeeld tot een levenslange celstraf zonder kans op vervroegde vrijlating. Toch is de vrouw een petitie gestart om hem vrij te krijgen: “Het is een beetje een taboe, maar niet iedereen in de gevangenis is meteen ook een verschrikkelijk persoon, hoor.”

Simon stemt ballonartiest na 30 seconden weg, maar dat doet ze hem snel berouwen.

Planten weten wanneer ze opgegeten worden – en dat vinden ze niet zo leuk.