in

Moeder probeert haar zoon te doden door hem in het hoofd te schieten. 3 jaar later mag 11-jarige eindelijk het revalidatiecentrum verlaten…

We weten allemaal dat de wereld een vreselijke plek kan zijn. Maar soms schieten woorden tekort om bepaalde vreselijke situaties te omschrijven. Neem bijvoorbeeld het geval van een kind uit Montfort, Wisconsin, genaamd Joey Slaight. Begin 2015 deed de moeder van Joey, Morgan Slaight, een drugsverslaafde, het ondenkbare. Ze schoot hem en zijn broertje Jaxon koelbloedig door het hoofd, alvorens zichzelf van het leven te beroven.

Jaxon was op slag dood. Maar ondanks dat hij in het hoofd werd geschoten, overleefde de toen achtjarige Joey de moordaanslag. De prognoses waren echter somber.

Medische professionals hadden de jongen aanvankelijk afgeschreven, en dat leek in het begin ook correct. Nadat hij een hersenoperatie ondergaan had, lag hij simpelweg roerloos in het ziekenhuisbed.

Lees ook  27-jarige overlijdt tragisch aan kanker. Dan ontdekt familie Facebookbericht van 24 uur voordien.

Zes weken later kneep Joey geheel onverwacht in de hand van een bezoeker. Enige tijd later begon hij een kinderliedje te zingen, en vanaf dat moment zou zijn wonderbaarlijke genezing alleen maar verder evolueren.

“Doorgaans komt er niets goed voort uit dergelijke drama’s”, zei sheriff Nate Dreckman. “Joey staat voor de hoop dat je kunt overleven en verder kunt gaan.”

Een jaar na de schietpartij, kon Joey opnieuw computerspelletjes spelen, puzzels maken, lachen en aan dagelijkse activiteiten deelnemen. Het enige waar hij het nog moeilijk mee heeft is communiceren.

De dokters leverden heldhaftige inspanningen alleen om hem zover te krijgen.

Neurochirurg Joshua Medow verwijderde tijdelijk zelfs een deel van zijn schedel om de druk van de zwelling te verminderen. Maar niemand van de chirurgen had nooit gedacht dat hij ooit weer normaal zou functioneren.

Lees ook  Bridget Maasland neemt heft in eigen handen

Maar het lijkt erop dat Joey een tweede kans op leven heeft gekregen, want na drie lange jaren van revalidatie mocht hij eindelijk het ziekenhuis verlaten.

“Ik kan er niet bij dat hij dit verwezenlijkt heeft”, zegt de tante van Joey, Andra Munoz. “De jongen heeft gevochten, is overeind gekrabbeld, klauwde en bleef altijd verder strijden. Wat een verschil, en dat hebben we aan Jezus te danken. We willen gewoon dat jullie weten hoe jullie gebeden de laatste drie jaar bergen verzet hebben.”

Bekijk de video hieronder en DEEL dit inspirerende verhaal met je vrienden!

Panische moeder belt politie voor haar 3-jarige dochter nadat ze ontdekte wat ze deed op de achterbank van de auto…

Haar man had twee affaires en saboteerde haar parachute, maar toch wil Victoria niet van hem scheiden…