in

Moeder moet cel in na uithuwelijken dochter

Een moeder die haar tienerdochter meelokte naar Pakistan om haar te laten trouwen met een oudere man heeft een gevangenisstraf gekregen van vierenhalf jaar. Ze is de eerste persoon die in Engeland veroordeeld is wegens het uithuwelijken van een meisje.

​Uithuwelijking is sinds 2014 verboden in het VK. Actievoerders zien dit besluit van de rechter als een serieuze waarschuwing aan het adres van families die van plan zijn hun dochters te dwingen tot een huwelijk. Ze moedigen meisjes aan voor zichzelf op te komen en aan de bel te trekken bij deze praktijken.

Lees ook  Matador wordt door stier in billen doorspietst en de lucht ingeworpen tijdens stierengevecht

Gedwongen verloving toen ze 13 was
De jury van de rechtbank in Birmingham kreeg te horen dat het betreffende slachtoffer voor het eerst was meegenomen naar Pakistan toen ze dertien was en zich tegen haar zin moest verloven met iemand van 29.

De man had s*ks met haar waardoor ze zwanger raakte. Terug in Groot-Brittannië onderging ze een abortus.

Lees ook  WTF! was er met het gezicht van Patty Brard aan de hand gisteren bij RTL Late Night?

Moeder dreigde paspoort te verbranden
Op haar zestiende ging ze opnieuw op ‘vakantie’ naar Pakistan maar kreeg na aankomst te horen dat een huwelijk was gearrangeerd.

Toen ze weigerde dreigde haar moeder haar paspoort te verbranden. De islamitische trouwplechtigheid was vlak na haar achttiende verjaardag gepland.

Leeuwen ontsnappen uit dierentuin vlakbij MAASTRICHT

Hij lokte haar mee en deed daarna iets verschrikkelijks bij de dochter van zijn baas