in

Moeder graaft tunnel om zoon uit cel te bevrijden

Een 51-jarige vrouw heeft een tunnel van meer dan 10 meter gegraven om haar zoon uit een gevangenis in Oekraïne te bevrijden. Ironisch genoeg moet ze nu mogelijk zélf de cel in.

De vrouw, wier identiteit niet bekend is gemaakt, huurde een huis vlakbij de gevangenis in de zuidelijk stad Zaporizja waar haar zoon een levenslange gevangenisstraf uitzit.

De vrouw had duidelijk de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen. Ze gebruikte schoppen en pikhouwelen en ging alleen ’s nachts te werk om geen aandacht te trekken, zo meldt Daily Mail. Overdag bleef ze binnen. Om op de plek waar ze aan het graven was te komen, gebruikte ze een stille, elektrische scooter. De modder verplaatste ze met een soort van koffertje en dumpte ze bij een garage die niet meer in gebruik was.

Lees ook  Deze 20 woorden spreken we massaal verkeerd uit. Zo moet het wél!

In totaal werkte ze drie weken aan de tunnel voordat ze gepakt werd. De politie denkt dat ze in die tijd 3000 kilo aarde weggeschept heeft.

Inwoners van het stadje zijn zwaar onder de indruk van de actie van de vrouw: „Deze moeder was goed voorbereid. Misschien is ze wel de dochter van een mijnwerker. Om drie meter te graven zou al moeilijk genoeg zijn. Ze had geen graafmachine of iets dergelijks.”

Lees ook  Piloot komt niet opdagen en daarop vliegt passagier maar zelf met toestel naar Alicante

André Hazes: ’Als het mijn zoon zou zijn, dan sloeg ik de tanden uit z’n bek’

Pommeline uit Temptation post bikinikiekje