in

Moeder denkt dat zoontje (3) door wesp is gestoken, het blijkt veel ernstiger te zijn

Deze moeder dacht dat haar 3-jarige zoontje door een wesp was gestoken. Als zijn lichaampje blauw wordt, beseft ze dat het veel ernstiger is.

Afgelopen zomer dacht de moeder van de 3-jarige Kristoffer dat hij door een wesp was gestoken, het bleek als snel dat het veel ernstiger was.

Zodra de temperatuur stijgt en de wolken verdwijnen, gaan we allemaal graag naar buiten om van het weer te genieten. Met de blote voeten op het gras lopen is een heerlijk gevoel.

Maar, soms zit er iets in het gras verborgen…

Nadat de 3-jarige Kristoffer in het gras had gespeeld, sprong hij op zijn moeders knie, aldus NRK.

„De jongens en ik bezochten mijn grootouders. Toen begon Kristoffer een beetje te huilen en ging op mijn knie zitten. We dachten dat hij was gestoken door een wesp of zich aan een tak had geschaafd,” vertelde zijn moeder Elisabeth Nordgarden.

Lees ook  Deze 5 leugens vertellen vrouwen het vaakst tijdens de s*ks

Maar als snel zou blijken dat de situatie veel ernstiger was dan dat. Na een kwartiertje begon zijn voet op te zwellen en blauw te worden.

„Toen kwamen de ambulance en de helikopter snel aan. Ze zeiden de hele tijd dat het een adderbeet was en we werden naar het ziekenhuis in Skien gebracht,” vertelde Elizabeth.

Het jongetje kreeg tegengif toegediend en vertoonde tekenen van herstel, maar zijn toestand ging op en neer.

Er werd een bloeding in zijn darmen geconstateerd en hij werd onmiddellijk naar een ziekenhuis in Oslo getransporteerd.

De arme jongen viel maar liefst 5 kilo af.

Na een week in het ziekenhuis kwam hij eindelijk thuis. Hij overleefde het allemaal, maar het waren hele moeilijke momenten voor het hele gezin en vooral voor de kleine Kristoffer.

Lees ook  Dit is waarom je elke ochtend met een glas warm water en een banaan zou moeten beginnen

„Ik heb meer respect voor adders en ik zal ervoor zorgen dat de kinderen in de toekomst laarzen aan hebben als ze in het hoge gras gaan,” vertelde de moeder.

In Nederland zijn adderbeten relatief zeldzaam, tussen 1973 en 2005 zijn er 83 gevallen bekend, aldus Wikipedia. Daarvan was geen enkel geval dodelijk. In sommige Europese landen zoals het VK en Noorwegen, worden nog tientallen beten per jaar gemeld.

Het is altijd verstandig goed op te letten en niet zomaar met blote voeten in het gras of in de natuur te lopen! Vergeet niet dit bericht te delen zodat andere ouders hier ook van op de hoogte zijn.

Walvis slikt duiker in, waarna hij hem weer uitspuugt

Samantha heeft een tattoo waar ze zich nogal voor schaamt, en dat is te begrijpen!