in

Moeder (47) sterft tijdens rollercoasterrit: haar slagader scheurde door kracht van attractie

Een 47-jarige vrouw is in een rollercoaster om het leven gekomen door de kracht van de attractie. Dat blijkt uit de autopsie van de Amerikaanse. Door de kracht scheurde een slagader en liep ze inwendige bloedingen op.

Het incident gebeurde op 4 juni in het pretpark Holiday World & Splashin’ Safari in Indiana. Dawn Jankovic (47) was er die dag met haar zoon.

Toen ze samen in de rollercoaster ’The Voyage’ gingen liep het fout. Na de rit reageerde de vrouw niet meer en bleek ze buiten bewustzijn. Toen ziekenwagens haar naar het ziekenhuis brachten, overleed ze.

Lees ook  Papa knipt dochter’s haar af nadat ze highlights heeft laten zetten voor haar verjaardag

Een maand lang was de doodsoorzaak onduidelijk, maar de autopsie bood meer duidelijkheid. „Haar dood had niets te maken met de attractie zelf”, aldus de lijkschouwer in The Indianapolis Star. „Maar puur met de kracht die ervan uitgaat.”

Haar overlijden was een combinatie van zware interne bloedingen, het scheuren van een slagader en de kracht van de rollercoaster. De scheur in de slagader was het gevolg van de kracht van de rit.

Lees ook  Smeekbede van mama nadat graf van Julie (6) al zeven keer geplunderd werd: “We hebben al genoeg tegenslagen gehad”

De 17-jarige zoon van de vrouw, Gunnar Merker, omschrijft haar als een liefdevolle moeder die zich de hele dag goed voelde, tot ze in de rollercoaster gingen. „Pretparken en rollercoasters, daar hield ze echt van”, zei hij.

Meest romantische huwelijksaanzoek ooit: “Zeg dan ja, kanker hoer!”

Afgehakte neus en oren, implantaten in zijn voorhoofd: Dit is Henry (33) uit Brabant