in

Mishandelde jongen gevonden in ijskoud water met z’n polsen aan elkaar gebonden. Politieagent is kapot van verdriet en adopteert hem meteen.

Al te vaak horen we in het nieuws verhalen over kindermishandeling, die zich ook nog eens verspreiden over de sociale media. Maar die verhalen worden vaak snel vergeten. Vergeten was geen optie toen agent Jody Thompson op de parking van het politiekantoor stond en een oproep hoorde over een mishandeld kind. Hoewel hij niet van dienst was, antwoordde Thompson meteen en bood hij zijn assistentie aan.

Zijn bereidheid om te helpen had te maken met zijn hart, maar ook met zijn vertrouwdheid met dergelijke zaken. In het verleden had hij immers nog gewerkt als speurder voor het openbaar ministerie. In die hoedanigheid had hij dozijnen zaken van kindermishandeling behandeld.

“Ik heb eerder al zaken van kindermishandeling onderzocht”, vertelde Thompson. “Ik dacht dat ik maar beter reageerde en ter plaatse zou gaan.”

Maar toen Thompson ter plaatse arriveerde, was de vertrouwdheid niets vergeleken met wat hij zag. Er lag een zwaar ondervoede jongen van de polsen met riemen bij elkaar gebonden waren. Om het nog erger te maken, had de achtjarige jongen verschillende blauwe plekken op zijn lichaam en was hij ondergedompeld in een vuilnisbak met ijskoud water.

Lees ook  Dode man (56) uit Boxmeer kwam door geweld om het leven

“Er was geen plekje op zijn lichaam dat geen blauwe plek of schram had”, herinnerde Thompson zich over het uitgemergelde kind, wiens naam John was. “Het was het ergste wat ik ooit al gezien heb.”

Nadat hij John met een dekentje bedekt had, escorteerde Thompson hem naar de Dienst Jeugdbescherming, waar de onderzoekers en speurders foto’s van zijn verwondingen maakten. Van zodra ze klaar waren, trok het duo naar de spoedafdeling.

“Toen ik hem in dat huis zag, trillend en met zijn handen vastgebonden – doorweekt en overstuur – wist ik dat ik alleen maar zeker en tevreden kon zijn als hij bij mij was”, bekende Thompson. Dat gevoel zou uiteindelijk leiden tot de adoptie van John.

De volgende dag contacteerde hij de sociale dienst van Oklahoma om officieel pleegouder te worden zodat hij John mee naar huis kon nemen. Thompson geeft toe dat het voor zijn familie wel een beetje een verrassing was.

“Op dat moment had ik een 15-jarige en 8-jarige zoon. Wanneer ik John naar huis bracht, had ik het niet eerder aan hen of mijn vrouw gezegd”, zegt Thompson. “Ze vertrouwden me dat ik het goede deed nog voor ze het hele verhaal hadden gehoord.”

Lees ook  Nijmegenaar overleden aan ‘killer pills’, pas aub op voor deze levensgevaarlijke dieetpillen! Delen svp!

Twee dagen later ontdekte Thompson dat zijn vrouw zwanger was, en zeven maanden later kreeg John telefoon met de boodschap dat de biologische moeder van John in de gevangenis bevallen was van een babymeisje. De familie Thompson wist meteen wat hen te doen stond.

“We gingen haar letterlijk de volgende dag ophalen in het ziekenhuis en brachten haar meteen naar huis”, herinnert Thompson zich. “Nooit had ik gedacht zo’n groot gezin te hebben, maar God had andere plannen. En ik ben er dol op.”

Hoewel de twee biologische ouders van John in de gevangenis verbleven, moest de familie een rechtszaak aanspannen om de ouderlijke rechten te verkrijgen over het pasgeboren meisje.

Thompson hoopt dat zijn verhaal anderen kan helpen om de juiste beslissing te nemen over adoptie en wat het betekent voor andere slachtoffers van mishandeling.

Deze poedelkatten zijn zo wollig dat ze zult kirren van vreugde wanneer je ze ziet.

Vriendje maakt foute grap waardoor haar jurkje uit gaat