in

Minderjarig meisje verkr*cht op Aalst Carnaval

Een minderjarig meisje is maandagnacht verkr*cht tijdens Aalst Carnaval. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Het meisje vierde carnaval samen met haar vriendinnen, toen ze rond 2 uur het feestgedruis op de Hopmarkt even verliet om naar het toilet te gaan aan het Keizersplein.

Ze werd onderweg brutaal meegesleurd in een inhammetje en verkr*cht door een blanke man met een masker.

De lokale politie en burgemeester Christoph D’Haese bevestigen dat een minderjarig meisje met haar ouders aangifte heeft gedaan van een verkr*chting tijdens Aalst Carnaval.

De ouders van het meisje zijn niet te spreken over hoe de politie is omgegaan met het incident.

Lees ook  Afgevallen Adele maakt indruk op feestje Drake

Alleen al dat er in een persbericht stond te lezen dat de tweede carnavalsnacht zogezegd goed is verlopen, hakt er bij de ouders zwaar in. “Leg dat maar eens uit aan onze dochter.”

Ze vinden het verder vreemd dat ze zelf op het commissariaat niets moesten verklaren of ondertekenen.

Dat hun dochter pas morgen opnieuw verhoord wordt, noemen ze “rijkelijk laat”. “Voorlopig houdt ze zich relatief sterk, maar we vrezen dat het ergste nog moet komen”, aldus de ouders. “We voelen ons alleszins enorm in de steek gelaten.”

De politie van Aalst heeft nog geen dader kunnen vatten op basis van de al bekeken camerabeelden.

Lees ook  Miljuschka Witzenhausen schaamt zich nergens voor en laat haar achterwerk zien!

Een politiewoordvoerster stelt dat de procedures correct zijn gevolgd, maar wil verder niet reageren omdat het gaat over zedenfeiten waarbij een minderjarige betrokken is.

Het parket van Oost-Vlaanderen kan op dit moment nog niet veel informatie kwijt over de zaak. “Er is een aangifte gedaan bij de politie over een mogelijke verkrachtingszaak”, aldus An Schoonjans.

“Wij hebben de pv’s opgevraagd, maar op dit moment kunnen wij in kader van het onderzoek niet meer zeggen. Alles wordt onderzocht. In zedenfeiten kunnen wij niet meer communiceren”, aldus het parket.

Neergestoken bedrijfsleider Coop Ridderkerk ‘zweefde op randje van de dood’

Morgen opnieuw felle rukwinden en veel regen: code geel afgekondigd in heel het land