in

Midden in de nacht staan er plots 3 mannen in haar kamer. Als de vrouw in het ziekenhuis wakker wordt, is haar leven nooit meer hetzelfde.

Waarschuwing: Dit artikel bevat foto’s die op sommige lezers schokkend kunnen overkomen.

Op haar 17 jaar lijkt de toekomst de Indische Sonali Mukherjee toe te lachen. Ze is een uitstekende studente en werkt aan haar doctoraat in de sociologie. Maar op zeker ogenblik in haar leven zou alles waar ze zo hard voor gewerkt had zwaar op de proef gesteld worden.

Op een avond is Sonali alleen thuis. Drie mannen breken bij haar in. Het zijn geen onbekenden. Ze hadden Sonali voordien al lastig gevallen. Maar Sonali ging niet in op de avances en wees hen telkens af. Maar nu doen deze mannen iets onwezenlijk: Terwijl Sonali de mannen probeert af te weren, voelt ze iets brandend op haar gezicht. Het voelt alsof haar gezicht helemaal in brand staat. De pijn is zo ondraaglijk dat ze het bewustzijn verliest.

De volgende dag ontwaakt Sonali in het ziekenhuis. Ze kan niet bewegen, noch praten of eten. Dan vertellen de verpleegsters wat er gebeurd is: Ze werd het slachtoffer van een zuuraanval. Haar verwondingen zijn verschrikkelijk: Haar hele gezicht is compleet verminkt en ook haar ogen zijn verbrand. Haar oogleden zijn niet meer te redden. De artsen concentreren zich alleen nog om haar “een min of meer normaal uiterlijk” te bezorgen, om haar er “zo menselijk mogelijk” te laten uitzien.

Lees ook  Dartkampioen Raymond van Barneveld gaat zijn pijlen op de politiek richten.

Maandenlang lijdt Sonali vreselijke pijnen. Ze heeft het gevoel in een nachtmerrie ontwaakt te zijn.

De volgende 10 jaar moest Sonali 27 operaties ondergaan in de hoop een normaal gezicht te krijgen. Om de operaties te financieren verkoopt haar vader zijn hele hebben en houden. De daders werden voor het gerecht gedaagd. Ze werden veroordeeld, maar kwamen na twee jaar al vervroegd vrij.

Kort na de aanval was Sonali ten einde raad. Ze overwoog om zelfmoord te plegen. Maar ze besloot uiteindelijk dat deze mannen haar leven niet kapot zouden kunnen maken. Ze schraapt haar krachten samen en engageert zich als pleitbezorgster voor andere slachtoffers van dergelijke aanvallen. Ze verschijnt op televisie om haar landgenoten te tonen wat slachtoffers van zuuraanvallen moeten meemaken. Ze weigert zich te verbergen.

Lees ook  Agressieve rukker opgepakt

En haar verhaal ontroert mensen uit het hele land. Duizenden mensen sturen haar hun steunbetuigingen en schenken geld. Een van deze mensen is de 29-jarige elektro-ingenieur Chittaranjan Tiwari. Hij schrijft haar een liefdevolle brief en vraagt of hij haar mag ontmoeten. Dat mag hij. De eerste date is een succes, en zo ook de tweede en de derde. De twee worden verliefd en trouwen.

Ondertussen zijn ze niet alleen getrouwd, maar hebben ze ook een kind samen. Het kind kreeg de naam Pari. Dat vertaald zoveel betekent als: “Gezicht van een Engel.”

Dankzij de initiatieven van Sonali is de wetgeving in India de laatste jaren strenger geworden en gelden er nu langere gevangenisstraffen voor de daders van dergelijke gewelddaden. Bekijk haar hele verhaal in de onderstaande video en DEEL dit bericht met iedereen die je kent!

Mama hoort verpleegster en dokter tijdens keizersnede schreeuwen en overhandigen haar de grootste baby die ze ooit gezien hebben.

Pedofiel wil jong meisje meenemen voor s*ks maar wordt tegengehouden