in

Meteen boetes wanneer je je niet aan coronaregels houdt, politie waarschuwt niet meer

TILBURG – Wanneer je je in Tilburg niet aan de coronaregels houdt, krijg je meteen een bekeuring. Er wordt niet meer eerst gewaarschuwd.

Dit laat het politieteam Tilburg centrum maandag weten. Mensen die daarna nog steeds niet voldoen aan een bevel of vordering worden aangehouden en ingesloten in het cellencomplex, zo luidt de waarschuwing.

“Gelukkig blijft het overgrote deel van de Tilburgers thuis, maar helaas zien wij echt nog veel te veel mensen bij elkaar samenscholen (op straat)”, schrijft de politie in een bericht op Facebook.

Lees ook  Deze baby heeft nog nooit in haar leven suiker gegeten. Kijk eens hoe ze er nu uitziet!

“Samen met de BOA’s van de gemeente Tilburg waarschuwen wij net als politieteam Groene Beemden niet meer op de locaties waar wij veel meldingen krijgen en mensen zien samenscholen.”

‘Beleid niet gewijzigd’
Een woordvoerder van de gemeente Tilburg laat maandag weten dat het beleid in Tilburg wat betreft handhaving van de coronaregels niet is veranderd.

Lees ook  Tientallen foute agenten geschorst

“Op plekken waar we blijven constateren dat met name jongeren steeds weer samen komen, pakken we meer door”, legt hij uit. Voorbeelden van deze plekken zijn het Reeshofpark, de Piushaven en het Pater van den Elsenplein.

De gemeenten Dongen, Loon op Zand en Waalwijk waren al eerder gestopt met waarschuwen wanneer iemand zich niet aan de regels houdt.

Gevangenen komen in opstand gevangenis Lelystad, bewakers gebruiken geweld!

Jongen (15) die homoseksueel koppel uitschold opgepakt