in

Met DEZE handige tip voorkom je dat je kind hoofdluis krijgt! Het is echt heel erg simpel!

Vorige week berichtten we jullie al over de hoofdluis-invasie die momenteel in Nederland plaatsvindt; er is een super gemuteerde hoofdluis ontstaan die maar moeilijk te bestrijden is. Beter is het dus om te voorkomen dat je kind hoofdluis krijgt. En dat kan met de volgende tip!

Hoofdluizen zijn parasieten die zichzelf voeden met mensenbloed. De luis voelt zich thuis op warme en behaarde plekjes. Ze hebben dan ook een voorliefde voor je hoofdharen. De beestje vermenigvuldigen zich razendsnel, waardoor het ongedierte moeilijk te bestrijden is. Ook is het enorm besmettelijk, waardoor het binnen no-time kan uitgroeien tot een plaag. Beter dan bestrijden is het dan ook om hoofdluis te voorkomen. En dat kun je doen met de volgende tip!

Lees ook  Dít zijn de gevaarlijkste plekken in huis om s*x te hebben

Volgens het RIVM hebben kinderen die haarlak of gel in hun haar gebruiken minder vaak last van hoofdluis dan kinderen die geen haarlak of gel in hun haar gebruiken. Dit heeft wellicht te maken met de voorliefde die luizen.

Volgens het RIVM heeft slechts drie procent van de jongens die haarlak of gel gebruikt last van hoofdluis, tegenover zes procent van de jongens die geen haarlak of gel gebruiken. Dit verschil is nog veel groter bij de meisjes: van de meisjes die haarlak of gel gebruiken krijgt 7 procent last van hoofdluis, van de meisjes die geen haarlak of gel gebruiken krijgt 12 procent last van hoofdluis.

Lees ook  Dit is de geheime schuilnaam van prinses Beatrix

Wij doen in het vervolg dus een hele lading haarlak in het haar van onze kinderen!

Wat deze zwerfhond iedere dag doet om zijn baasjes gedag te zeggen is echt onvoorstelbaar! Dit moet je zien, wat een schatje!

VIDEO: ouders tonen beelden van gestikte baby.. Iedereen moet dit even zien zodat dit niet meer gebeurt!