in

‘Menstruatie-gelijkheid’: Always lanceert genderneutraal maandverband.

Always kondigde aan dat de verpakkingen van hun maandverband vanaf volgend jaar genderneutraal worden. Nu staat op de verpakking nog een venussymbool dat naar vrouwen verwijst. LGBT-activisten vinden dat echter aanstootgevend. De redenering is dat niet alleen vrouwen menstrueren, maar ook transgenders en mensen die zich in geen enkel geslacht kunnen vinden.

De afgelopen maanden werd op Twitter en andere sociale media opgeroepen om de verpakking van Always te veranderen. En hun oproep kreeg gevolg: Procter & Gamble zwichtte en kondigde aan de verpakking van hun maandverband te zullen veranderen.

Lees ook  Sommige Pokémonkaarten zijn 80.000 euro waard, heb jij er nog op je zolder liggen?

De onderneming liet in een verklaring weten: “Wij bij Always zijn al 35 jaar de grootste aanhangers van meisjes en vrouwen, en dat zullen we ook in de toekomst blijven. Maar we hechten ook veel belang aan diversiteit en inclusie, en proberen voortdurend om de noden van al onze klanten te begrijpen.”

Lees ook  Dave Roelvink vertelt mogelijke oorzaak achter gezichtsverlamming

Vanaf volgend jaar zouden de nieuwe verpakkingen in de schappen liggen. Het bedrijf deed de aankondiging na de eerste National Period Day ooit van voorbije zaterdag.

Emma Wortelboer kraakt Dionne Stax keihard af:

Dit is dus waarom Kim Feenstra zo’n gek stemgeluid heeft