in

Meisje wordt verkr*cht door 4 jongens. 2 jaar later doet haar moeder in de badkamer een verschrikkelijke ontdekking.

Tiener zijn is vaak een moeilijke periode in iemands leven. Je lichaam verandert, je bent op zoek naar jezelf en je geeft teveel aandacht aan wat anderen van je denken. Sommige mensen herinneren zich deze periode als een leuke tijd, maar velen willen hun tijd op de lagere en middelbare school zo snel mogelijk vergeten. Waarom? Omdat kinderen erg wreed kunnen zijn voor elkaar en nog niet geleerd hebben om hun verantwoordelijkheid te nemen.

Rehtaeh Parsons uit Darthmouth, Novia Scotia, Canada, was in 2011 amper 15 jaar toen ze een feestje bijwoonde. Helaas zou dit feestje het begin van de hel worden – een hel die uiteindelijk in een tragedie zou eindigen.

Rehtaeh werd die avond verkr*cht door 4 klasgenoten. Om het nog erger te maken, maakte een van hen foto’s van het m*sbruik en verspreidde het beeldmateriaal op school. Het meisje durfde het haar moeder, Leah, niet meteen te vertellen. Maar enkele dagen later brak ze.

Leah bracht haar dochter meteen naar het ziekenhuis, maar niemand wilde Rehtaeh helpen.

De politie ondervroeg de jongens zelfs niet over wat er die avond gebeurd was, en er werd geen enkele inspanning geleverd om de telefoon waarmee de foto’s gemaakt werden na te trekken.

Lees ook  Sprankje goed nieuws: 21-jarig slachtoffer aanslag Utrecht is uit het ziekenhuis ontslagen

Na een jaar werd de zaak geklasseerd wegens gebrek aan bewijzen.

Ondertussen werd het leven van Rehtaeh een levende hel. Ze werd zowel op school als online gepest. En iedereen, zelfs haar vrienden, had haar in de steek gelaten. Naast de emotionele littekens werd ze elke dag herinnerd aan wat er gebeurd was.

Zo kreeg ze bijvoorbeeld berichtjes van studenten die vroegen om s*ks met haar te mogen hebben. Haar leven was vreselijk en ze had het moeilijk om zich door de dag te vechten.

“Ze lieten haar nooit met gerust. Ze moest de gemeenschap verlaten. Haar vrienden hadden haar laten zitten. Mensen vielen haar lastig … Het hield nooit op”, vertelde de moeder van Rehtaeh.

Ze was depressief en teruggetrokken. Uiteindelijk werd het zo erg dat Rehtaeh niet meer wilde leven.

Dit is wat ze op 3 maart 2013 op haar Facebookpagina schreef:

“Op het einde zullen we, zonder de stilte van onze vrienden, de woorden van onze vijanden niet meer herinneren.”

17 maanden na de aanval pleegde Rehtaeh zelfmoord in de badkamer van haar huis. Toen haar moeder haar vond was het al te laat.

Lees ook  Word je ’s morgens met een stijve nek of pijnlijke rug wakker? Dit is wat je moet weten

Rehtaeh had ernstige hersenschade opgelopen, en enkele dagen later besloot haar familie om de stekker uit te trekken. De kans dat ze opnieuw zou wakker worden, was onbestaande.

De politie vervolgde geen enkele persoon. Ze beweerden dat ze onvoldoende bewijs hadden.

De vader van Rehtaeh, Glen Canning, zegt dat zijn dochter uit teleurstelling overleed, eerder dan dood gepest te worden. Want noch de school, noch de politie deed iets om het meisje te helpen.

We moeten dringend iets doen om dit te veranderen. We mogen geen verhalen meer horen over een kind dat zich van het leven beroofd omdat ze het gevoel hadden dat ze door de maatschappij in de steek werden gelaten.

Zelfs al ben je geen leraar, directeur of politieagent, we kunnen allemaal bijdragen om van deze wereld een betere plek te maken voor onze kinderen. Let goed op je kinderen en hun problemen. Vraag kinderen hoe ze zich voelen, en geef het goede voorbeeld door je eigen daden.

Jij kunt het verschil maken.

Meisje werd 10 keer zo snel ouder dan haar vriendjes. Nu is ze op 8-jarige leeftijd overleden.

Tuig sleept honden over parking. Nu weet de politie precies wie hij is.