in

Meisje werd 10 keer zo snel ouder dan haar vriendjes. Nu is ze op 8-jarige leeftijd overleden.

Als je eten op tafel hebt, een dak boven je hoofd en in goede gezondheid bent, dan heb je echt geluk en zou je ten volle van het leven moeten genieten. Er zijn miljoenen mensen die alles zouden geven om ooit ten volle te kunnen leven. Helaas worden vele mensen geboren met een beperking waardoor dit onmogelijk is.

Lucy Parke is zo iemand.

De energieke, dappere achtjarige overleed vorige week. Ze leed aan het Hutchinson-Gilfords syndroom, beter bekend als Progeria.

Het meisje kreeg de diagnose kort na haar geboorte in 2009.

Lucy Parke overleed op nieuwjaarsdag omringd door haar familie in haar huis in Noord-Ierland. Haar ouders, Stephanie en David, waren compleet verwoest.

“We verloren onze prachtige Lucy. Haar lichaam was zwak, maar haar hart was sterk. Haar liefde voor het leven en haar prachtige glimlach, maakten ons trots om haar ouders te zijn”, vertelde de familie aan Belfast Live.

Progeria is een aandoening die kinderen treft en erg agressief is. De ziekte zorgt ervoor dat kinderen 10 keer sneller verouderen. De aandoening is extreem zeldzaam en tast 1 op 8 miljoen pasgeboren baby’s aan.

Kinderen die de aandoening hebben, zien er bij de geboorte compleet normaal uit. Het is pas rond de 18 tot 24 maanden dat het verouderingsproces begint te versnellen.

Andere symptomen zijn dat lichaamsvet ongewoon snel verbrand wordt, haaruitval en dwerggroei. De gemiddelde levensverwachting van de patiënten is ongeveer 13 jaar.

Lucy werd begraven in een kleine roze kist, met een regenboog op de voorkant. Haar vader was een van de personen die de kist droeg.

Haar ouders moedigen mensen nu aan om te doneren aan het Northern Ireland’s Children Hospice en andere lokale organisaties. Deze organisaties hebben Lucy tijdens haar leven erg geholpen.

Lees ook  Zo ziet de partner van Tokio uit La Casa de Papel eruit

De sociale media worden nu overspoeld met eerbetuigingen aan het kleine meisje dat zovele mensen ontroerde. In Noord-Ierland groeide ze de voorbije jaren uit tot een echte beroemdheid.

Catherine Campbell, die een boek aan het schrijven is over Lucy, interviewde mama Stephanie.

“Ze was op elke manier mooi, maar had Progeria, en vocht dapper tegen de gevolgen die het de voorbije jaren op haar kleine lichaampje had”, zegt Catherine.

De auteur gaat verder:

“Lucy heeft nu geen pijn en beperkingen meer, maar bid alsjeblieft voor haar prachtige familie die verwoest zijn om haar overlijden. Ik ben zo gezegend dat ik dit geweldige meisje mocht leren kennen, en voel de pijn van Stephanie en David vandaag heel erg.”

Lucy werd geboren op 10 november 2009. Toen ze vier maanden oud was moest ze al een heupoperatie ondergaan. Ze had ook problemen met haar knieën en enkels.

Ze kwam evenmin gewicht bij. Toen ze negen maanden oud was, werd dan uiteindelijk de diagnose van Progeria gesteld.

Ondanks haar ernstige ziekte, genoot ze met volle teugen van het leven. Eigenlijk was ze op vele punten zoals elk ander kind – Lucy hield van zingen en met andere kinderen spelen.

Maar anders dan haar vrienden leed ze aan artritis en hartproblemen, waardoor ze niet altijd samen met haar klasgenootjes kon opgroeien.

Stephanie Parke, de mama van Lucy, probeerde haar dochter andere kinderen met de aandoening te laten ontmoeten.

“We hadden in oktober 2011 twee reünies in Engeland en in december 2012 in Italië. Het is een goede gelegenheid voor Lucy om andere kinderen met de aandoening te leren kennen. Normaal is ze erg verlegen, maar wanneer ze met andere kinderen kan spelen, bloeit ze helemaal open”, vertelde Stephanie aan Down Recorder.

Lees ook  Vanaf 26 oktober directe treinverbinding tussen Amsterdam en Londen

De familie richtte ook het Lucy Parke Progeria Fonds op. Het doel was om fondsen in te zamelen voor de behandeling van Lucy.

“We zijn iedereen die ons financieel hielp en voor ons bad erg dankbaar. Momenteel is er nog geen type behandeling, maar het Progeria Fonds probeert een remedie te vinden. Omdat er zo weinig kinderen met de ziekte zijn, werd er maar beperkt onderzoek gedaan”, legt Stephanie uit.

Lucy moest regelmatig naar het ziekenhuis, maar niettemin leefde ze een relatief goed leven voor haar toestand slechter werd.

David en Stephanie hadden contact met de dokters van de Progeria Research Foundation in de VS en Frankrijk om te helpen het leven van Lucy op een natuurlijke manier te verlengen.

Maar helaas mocht niets baten.

Stephanie en David ondergingen de ergste nachtmerrie van elke ouder. Maar ze weigerden de vreugde die Lucy bracht te laten overschaduwen door het negatieve.

“Lucy werd naar ons gezonden om een reden en we daar danken we God dagelijks voor. Ze verlichtte onze familie en we kwamen dichter bij God. Ze veranderde onze levens en zal vele mensen in Noord-Ierland en over de hele wereld blijven inspireren”, zegt Stephanie.

Lucy en haar familie zijn in onze gedachten. Niemand zou dit mogen ondergaan. We hopen dat de herinnering aan Lucy voor altijd zal blijven verder leven.

9-jarige jongen leeft lang genoeg om een naam te kiezen voor pasgeboren zusje alvorens te overlijden.

Meisje wordt verkr*cht door 4 jongens. 2 jaar later doet haar moeder in de badkamer een verschrikkelijke ontdekking.