in

Mc Donalds stuurt zwarte pieten weg! Wij doen niet mee aan racisme!

2 meiden, verkleed als zwarte pieten, wilde gisteren na een dagje werken wat eten bij de Mac aan de Stadionsweg in Rotterdam. Toen ze aan de balie stonden, vertelde een medewerker dat ze weigerden zwarte pieten te helpen en dat ze niet aan racisme deden. Daarna konden de zwarte pieten zonder gegeten te hebben weer vertrekken.

Op Facebook-pagina van de desbetreffende Mac stroomt het vol met berichten van medestanders en tegenstanders, maar het is volgens de Mc Donalds een misverstand.

Lees ook  Vader ontuchtslachtoffer: ’Hij m*sbruikte mij ook’

Het is een misverstand, stelt een woordvoerster van McDonald’s Nederland. ,,Alle gasten zijn van harte welkom bij onze restaurant. Ook piet is als gast van harte welkom in welke vorm dan ook, of dat nu de gekleurde of roetveegpiet is of zwarte piet.

Een facebookbericht van ene Char Lene over het incident is inmiddels al bijna drieduizend keer gedeeld. De fastfoodgigant zegt het goed te gaan maken met de twee vrouwelijke pieten. ,,Via social media nemen we contact met Char Lene op en bieden haar en haar mede-piet een menu aan. Dat mogen ze nuttigen in een McDonald’s naar keuze.’’

Lees ook  Wauw, wat een prachtige meid: zo ziet de dochter van 'Baby' uit Dirty Dancing eruit!

Hieronder het bericht die massaal werd gedeeld op Facebook

Schooldirecteur bedreigd om weren zwarte pietjes

Drugsmokkeltje gaat dankzij de pilletjes kneiterhard in de club