in

Mannen vrijgesproken van m*sbruiken vrouw omdat ze ‘te lelijk’ zou zijn.

Het m*sbruiken of aantasten van de s*ksuele integriteit van een persoon, is een van de schokkendste misdrijven die er bestaan. Het is een traumatiserende en schokkende ervaring, die vrijwel altijd levenslange littekens slaat. Zo mogelijk nog erger is de situatie waarin je als slachtoffer niet geloofd wordt of zelfs de schuld krijgt. Dat is helaas wat een jonge 22-jarige vrouw uit Italië overkwam.

Drie vrouwelijke rechters oordeelden dat de jongedame ‘te lelijk was om verkr*cht te worden’ en dat ze ‘wellicht zelf begonnen was’.

Vrijspraak
De verdachten werden vrijgesproken van verkr*chting. In het vonnis stond te lezen: “De hoofdverdachte vond de vrouw geeneens leuk. Haar telefoonnummer stond in zijn telefoon als ‘Viking’, wat erop wijst dat ze een nogal mannelijk karakter had. De foto in het dossier lijkt dat te bevestigen.”

Lees ook  Opnieuw schoolgeweld: 15-jarige tweeling zwaar toegetakeld

Hoewel de uitspraak al in 2017 plaatsvond, kwam het nieuws pas onlangs naar buiten omdat het slachtoffer beroep had aangetekend.

Gedrogeerd
De feiten speelden zich twee jaar geleden af. De vrouw was na een avondcollege met een groep vrienden iets gaan drinken. Volgens de advocaat van de vrouw hadden de twee verdachten iets in haar drankje gedaan. Daarna werd ze door één van de verdachten verkr*cht, terwijl de andere verdachte de uitkijk hield. De mannen zouden later beweren dat de vrouw instemming had gegeven. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek echter dat de vrouw interne wonden had opgelopen. Daarnaast had de vrouw ook benzodiazepine in haar bloed, een drug die vaak gebruikt wordt om weerloze slachtoffers te m*sbruiken.

Lees ook  Melding van huiselijk geweld: buurman blijkt FIFA te spelen

Hopelijk wordt de zaak in beroep wel op een ernstige manier bekeken. Wat vind jij hiervan? Reageer hieronder!

Rechter is helemaal klaar met dierenbeulen – geeft hen koekje van eigen deeg.

Koningin Máxima moet verplicht rust houden na medische ingreep