in

Man zit 17 jaar onterecht vast voor moord. Dan loopt hij naar de rechter en doet dit…

Deze man kon de tranen niet tegenhouden toen de rechter hem vrijsprak. Gerechtigheid rond vonnissen kan alleen worden gemaakt als de juiste beslissingen worden genomen na een zorgvuldig en goed uitgevoerd onderzoek en beraad. Dit gebeurt echter niet in 100% van de gevallen en dan zijn de gevolgen verschrikkelijk.

In de video hieronder kunnen we John Bunn met tranen in de ogen zien, en we begrijpen heel goed waarom!

Deze man keek uit naar deze dag. Op 41-jarige leeftijd had deze Amerikaanse man 27 jaar moeten wachten op gerechtigheid – voor een moord die hij niet had gepleegd.

Het verhaal van John is tragisch, maar het is ook een ongelooflijk bewijs van moed, vastberadenheid en eerlijkheid.

Op donderdag 17 mei werd hij naar de rechtbank in New York geroepen en toen beleefde hij het moment waar hij al vele jaren voor vecht.

In 1991 was hij pas 14 toen hij werd veroordeeld voor een moord in Brooklyn.

Het onderzoek werd uitgevoerd door een detective genaamd Louis Scarcella, die ondertussen met pensioen is, die John Bunn en zijn vriend Rosean Hargrave, toen 16 jaar oud beschuldigde van het stelen van een auto en het doden van twee mannen.

Lees ook  Schokkend: Syriër sleurt meisje van 15 de kelder in en doet dan iets walgelijks

Alle informatie kwam van de detective Louis Scarcella en na verloop van tijd leek het erop dat Scarcella het onderzoek en al zijn “bewijs” had gemanipuleerd.

Het enige dat John Bunn en Rosean Hargrave daadwerkelijk met de moord verbond, was dat ze zich in de buurt bevonden, maar niets meer. Er was geen enkel ander bewijs noch getuigenissen.

In de loop van de jaren bleek dat zowel de getuigenissen als de compositiefoto’s die tegen de jongens werden gebruikt, niet van grote betekenis waren.

Dit alles werd jaren geleden ontdekt en in 2009 werd John Bunn vrijgelaten. Maar een vrijlating is niet hetzelfde vrijgesproken worden.

Een nieuw gevecht begon toen en het was pas donderdag dat John volledig werd vrijgesproken. In het hoogste hof werd John in zijn eer hersteld en dat ging gepaard met vele tranen en heel sterke gevoelens.

“Ik vecht hier al 27 jaar voor. (…) Ik ben een onschuldige man. En dat ben ik altijd geweest. (…) Je hebt de verkeerde persoon veroordeeld en in de gevangenis geplaatst. De persoon die een man heeft gedood, is nog steeds vrij. Ik verdien niet wat je me hebt aangedaan.”

Lees ook  De vrouw laat haar nicht alleen met de baby. Als deze haar een foto stuurt, staat ze compleet perplex. Geweldig idee!

Het Hooggerechtshof zei toen het volgende tegen hem: “Dit had nooit mogen gebeuren”.

De nachtmerrie is nu eindelijk over voor John Bunn.

Hij en Rosean Hargrave, die na jarenlange gevangenschap werden vrijgelaten, werden duidelijk gearresteerd vanwege hun huidskleur.

Dit zijn ook niet de enige mensen die veroordeeld werden voor een misdaad die ze niet hadden gepleegd, enkel en alleen door de slordigheid van deze detective.

Meer dan 70 moorden waaraan hij had gewerkt, zijn nadien hervat en van meer dan een dozijn is gebleken dat de veroordelingen niet correct waren.

John Bunn, Rosean Hargrave en anderen die ten onrechte zijn veroordeeld, mogen deze nachtmerrie eindelijk achter zich laten, ook al werden grote delen van hun jeugd en leven van hen gestolen.

Het is absoluut verschrikkelijk en oneerlijk, en we kunnen alleen maar hopen dat hun leven nu verder goed mag verlopen.

Deel dit artikel met je geliefden op Facebook als je deze onschuldige veroordeelde mensen ook een hart onder de riem wilt steken.

Haar man had twee affaires en saboteerde haar parachute, maar toch wil Victoria niet van hem scheiden…

Jonge moeder haalt 1-jarige dochter af van kinderdagverblijf – kijkt wat beter naar haar voeten en doet schokkende ontdekking.