in

Man wordt vermist in het bos. Dan registreert een speciale camera, dat zijn hond hem beschermt

Martin Kay was aan het wandelen toen hij in een moeras vast kwam te zitten. De 67-jarige probeerde zichzelf te bevrijden, maar dat lukte hem niet omdat hij te diep weggezonken was. Hij riep om hulp, maar in de wijde omgeving was niemand te bespeuren. Zijn zwarte labrador, Holly Blue, kon hem evenmin bevrijden, maar ze bleef de hele tijd langs de zijde van haar eigenaar.

Een vriend besefte dat Kay vermist was en belde de hulpdiensten. Zeven uur later werd hij gevonden met een thermische camera van een helikopter. De thermische beelden toonden hoe de hond trouw langs zijn baasje bleef zitten – in temperaturen die met het nulpunt flirten. Hulpverleners Luke Allard en Clare Wayman kwamen ter plaatse, maar kwamen zelf ook vast te zitten. Ze gooiden hun jassen naar Kay in een poging om hem warm te houden. Holly Blue bleef al die tijd waakzaam en wachtte samen met de hulpverleners op versterking.

Lees ook  Haar man had twee affaires en saboteerde haar parachute, maar toch wil Victoria niet van hem scheiden…

Kay herinnert zich dat hij het te koud had om te panikeren. De rust tijdens deze hele beproeving heeft wellicht ook te maken met de aanwezigheid van Holly Blue. “Het was de eerste en de laatste keer dat ze zoiets moest doen. Ze is een erg loyale hond. Doorgaans gedraagt ze zich echt voorbeeldig”, zei hij over zijn beste vriend. Ze wachtte in totaal wel zeven uur!

Lees ook  Rotte visgeur uit vrouwelijk geslachtsdeel niet altijd door schimmel

Zou jouw hond dit voor je doen? Laat van je horen en DEEL dit bericht met elke hondenliefhebber die je kent!

Bruid heeft last van een vreemde jeuk, die maar niet weg wil gaan. Dan ontdekt ze, dat ze een hele bijzondere vorm van kanker heeft

Man schiet net op tijd te hulp, voordat deze slang een kitten dood zou wurgen