in

Man sterft aan hartaanval nadat hij elke dag één energiedrankje dronk.

Een moeder van drie wier echtgenoot negen jaar geleden overleed als gevolg van een hartstilstand waarschuwt mensen voor de gevaren van het drinken van één energiedrankje per dag. Een dokter waarschuwde haar dat het is zoals het spelen van Russische roulette.

Cassondra Reynolds (49) uit California verloor haar echtgenoot John Reynolds in 2011 aan een hartaanval op amper 41-jarige leeftijd.

John werkte als mecanicien vaak ’s nachts en voor zijn shift dronk hij elke dag een energiedrankje om alert te blijven, zonder de gevaren ervan te beseffen.

Op 5 februari 2011 werd Cassondra wakker en hoorde dat haar echtgenoot naar adem hapte. Ze legde hem op de grond en begon hem reanimeren.

Amper drie minuten later arriveerde de ambulance ter plaatse. John werd naar een ziekenhuis overgebracht, waar hij in een kunstmatige coma werd gehouden.

Lees ook  Deze vrouw heeft grootste bibs ter wereld en ze zijn echt gigantisch!

De dokters konden hem echter niet redden en 14 dagen later werd hij hersendood verklaard. Cassondra moest de hartverscheurende beslissing nemen om de stekker uit te trekken.

Een maand voor zijn hartaanval had John nog een uitgebreid medisch onderzoek ondergaan en was perfect gezond bevonden.

Toen hij in het ziekenhuis kwam, kreeg ze te horen dat de suikergehaltes van zijn echtgenoot extreem hoog waren.

Ze stelden haar allerlei vragen over zijn levensstijl, of hij drugs nam en of hij gezondheidsproblemen had.

Cassondra legde uit dat de dokter haar zei dat zijn hart perfect gezond was en dat het niet normaal is dat hij een hartaanval kreeg.

Zeker niet omdat hij niet rookte of dronk. Uiteindelijk vroeg de dokter haar of hij energiedrankjes nuttigde.

Lees ook  Piloot komt niet opdagen en daarop vliegt passagier maar zelf met toestel naar Alicante

De vrouw verklaarde: “Ik vertelde hem van ja, maar dat hij het maar een keer per dag dronk voor naar het werk te vertrekken.

Hij legde me meteen uit dat er maar een energiedrankje nodig is om het ritme van het hart te verstoren.

Ze begonnen de puzzelstukjes in elkaar te leggen, maar ik kon nog altijd niet geloven dat één energiedrankje zo veel pijn zou kunnen veroorzaken. De dokter vertelde me dat energiedrankjes drinken is als Russische roulette spelen.”

Nu, negen jaar later, deelde de moeder de hartverscheurende foto van het moment dat hun kinderen hun vader voor de laatste keer zagen.

De rouwende moeder richtte ook een non-profit op die ijvert voor strengere regels op de consumptie van energiedrankjes.

Vuilnisman vindt twee slapende kinderen in container

Vermoorde man in auto is Bas Vijzelaar