in

Man begraaft hond levend op strand, beestje net op tijd gered

Een dierenopvang op het Amerikaanse eiland Hawaï heeft een hartverscheurend verhaal gedeeld over een verwaarloosde en mishandelde hond die door haar baasje levend begraven werd op het strand. Gelukkig vond iemand haar net op tijd.

‘Ze was helemaal opgezwollen, verbrand en 90 procent van haar vacht kwijt’, klinkt het op de Facebookpagina van PAWS of Hawaii.

De hond had ook overal zweren én snijwonden in een van haar pootjes. Die werden vermoedelijk aangebracht met een machete.

Bloedarmoede
Medewerkers van de opvang haastten zich met de hond naar een dierenarts. Daar kwam al snel het goede nieuws dat ze er fysiek weer bovenop zal komen.

‘Het gaat al beter met haar’, aldus de opvang. ‘Ze heeft gegeten en gedronken. Ze is wel nog erg moe en er zit niet veel leven in, maar ze wordt goed verzorgd.

Lees ook  Twee pitbulls worden in lege kelder gevonden, maar dat bleek niet het enige

Ze heeft bloedarmoede, een laag aantal bloedplaatjes en veel witte bloedcellen. Maar ze heeft gelukkig geen parvo (een besmettelijke en potentieel dodelijke hondenziekte, red.), ehrlichia (een parasiet die de witte bloedlichaampjes infecteert, red.) of hartwormen.

Ze is nog niet fit genoeg om vaccinaties te krijgen, maar ze komt snel terug voor controle en verdere verzorging.’

Een dag later werd de hond gewassen. ‘Ons mooie meisje heeft vandaag haar eerste bad gekregen’, aldus de dierenopvang. ‘Ze bloedde over haar hele lichaampje.’

Nieuw thuis
PAWS of Hawaii deed ook een oproep om geld te doneren voor de verzorging van het dier, dat de naam Leialoha kreeg.

Een dag later was er al meer dan 1500 dollar ingezameld, omgerekend zo’n 1400 euro. Dat zal in de eerste plaats gebruikt worden voor de viervoeter, het eventuele overschot gaat naar de verzorging van andere dieren in het asiel die hulp nodig hebben.

Lees ook  Ezels op het Pittoreske eiland Santorini lopen zich letterlijk krom om zwaarlijvige toeristen op de heuvels te dragen.

Er meldde zich ook al snel een gezin dat de hond een nieuw thuis wilde geven. Amanda las het verhaal van Leialoha op Facebook.

‘Het brak mijn hart en ik wist meteen dat ze ons nodig had’, schreef het nieuwe baasje op Facebook. ‘Ze is sinds dinsdag al enorm vooruitgegaan. Aanvankelijk wilde ze alleen haar bench uit om naar het toilet te gaan.

Maar gisteravond kwam ze ook kijken toen we vrienden te gast hadden, om te kijken wat we aan het eten waren. Ze heeft nog een lange weg te gaan, maar het ergste is voorbij.’

Tientallen foute agenten geschorst

Bethany kreeg een donker vlekje op haar gezicht en deed er niks mee – Dit is haar gezicht nu