in

Mama waarschuwt anderen over vrij verkrijgbare medicijnen, die ervoor zorgden dat haar zoontje bijna overleed

We hebben de advertenties voor geneesmiddelen zonder voorschrift, waarbij de lijst van neveneffecten langer is dan de eigenlijke kwalen die ze moeten bestrijden. Maar we staan nauwelijks stil bij de schade die dergelijke medicijnen kunnen aanrichten. We hebben zopas een angstaanjagend verhaal gevonden over een tienjarige jongen die een zeldzame en dodelijke reactie kreeg van een medicijn dat vrij verkocht wordt en vaak aan kinderen gegeven wordt. Als je een ouder bent, moet je dit zorgwekkend verhaal zeker lezen.

Xander Cabales kreeg van zijn moeder een medicijn zonder voorschrift tegen de koorts toegediend. Maar nadat hij het vijf dagen had genomen, werd zijn toestand alsmaar erger en moest hij in het ziekenhuis opgenomen worden met een extreem zeldzame reactie op het medicijn.

Motrin, een medicijn gelijkaardig aan ibuprofen, wordt door kinderartsen vaak aanbevolen om koorts bij kinderen te verzachten. Maar voor Cabales zorgde dit voor blindheid en een hele resem andere levensbedreigende aandoeningen. Nadat ze hem het kindvriendelijke geneesmiddel hadden toegediend, merkten zijn ouders dat zijn toestand zienderogen achteruitging. Bezorgd brachten ze hem naar het Tripler Medical Center Hospital in Honolulu in Hawaii.

Lees ook  Wil je de herinneringen van je baby bewaren? Probeer dit dan eens, hartstikke leuk en simpel!

Hij kreeg een septische shock en zijn huid begon over zijn hele lichaam af te pellen. Hij kreeg ook bacteriële pneumonie en zware ademhalingsproblemen, waardoor zijn linkerlong inklapte. Zijn moeder herinnert zich: “Het lichtste contact met zijn huid zorgde ervoor dat het er in laagjes afkwam. Hij stond onder de zweren en brandde vanbinnen uit gewoon op. Het was verwoestend.”

De dokters moesten hem aan de beademingsmachine leggen en de tube met klevers op zijn plaats houden. De 42-jarige moeder vervolgt: “De dokters zeiden dat hij de ziekste patiënt van het ziekenhuis was. Hij was stervende. Zijn huid zat onder de zweren en hij kreeg over zijn hele lichaam wonden.”

Ze bepaalden dat Xander aan het Stevens-Johnson syndroom leed, wat de extreme reactie op de medicatie veroorzaakte. De jongen werd overgebracht naar het Kapiolani Hospital waar hij twee weken in een kunstmatige coma gehouden werd. Ondertussen is hij grotendeels hersteld van deze hel, maar hij is erg slechtziend en moet buiten voortdurend een zonnebril dragen om het beperkte zicht dat hij nog heeft niet nog meer te schaden. Hij heeft ook permanente schade aan zijn longen overgehouden, waardoor hij constant een inhalator moet gebruiken.

Lees ook  Walvis slikt duiker in, waarna hij hem weer uitspuugt

Naar aanleiding van dit voorval gaven de makers van Motrin, Johnson en Johnsen, de volgende persmededeling:

“Als makers van MOTRIN (Ibuprofen) verbinden we ons ertoe om veilige en effectieve geneesmiddelen te maken. Na tientallen jaren gebruik door miljoenen gebruikers is ibuprofen veilig bevonden en effectief als het gebruikt wordt op de aangegeven manier. We leven mee met zij die aan het Stevens-Johnson Syndroom lijden en pijn hebben geleden.”

Heb jij ooit iemand gekend die zo’n reactie had op Ibuprofen? Laat van je horen in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht met je vrienden!

Gerard Joling aangeslagen nadat de storm zijn achtertuin flink heeft beschadigd

Tieners krijgen levenslang voor het doodslaan van een dakloze man.