in

Mama bevalt in de kraamkamer na een strijd van 40 uur. Dan voelt de dokter tussen haar benen en vindt een verrassing.

Er bestaan verschillende manieren om aan te kondigen dat je zwanger bent. Toen Matthew Ziesemer een T-shirt kreeg met het opschrift “Beste Papa ter Wereld”, wist hij dat zijn leven voorgoed zou veranderen. Het shirt was een cadeau van zijn vrouw Nicole Ziesemer, die eindelijk zwanger was. Maar noch Matthew noch Nicole wisten hoe zeer hun levens wel zouden veranderen …

Matthew en Nicole vonden dat hun zwangerschap erg natuurlijk zou moeten verlopen, met weinig ziekenhuisbezoeken, medicatie en controles.

Het stel weigerde zelfs een enkele echografie te laten uitvoeren.

Nicole had gepland om thuis te bevallen met de hulp van een vroedvrouw. Hoewel thuisbevallingen meer ingang vinden, zijn er nog altijd maar 1 op 1.000 vrouwen die voor deze optie kiezen. De baby van Nicole was gepland voor 30 januari.

Maar tot grote verrassing van het koppel, brak het water van Nicole al op 29 december 2017. Omdat Nicole nog maar in haar 36e zwangerschapsweek was, werd het stel gedwongen om hun plannen te veranderen. Het waren niet meteen de geschikte omstandigheden voor een thuisbevalling, en Nicole ging naar het ziekenhuis.

Matthew bracht Nicole naar het Spectrum Health Center Gerber Memorial Hospital in Michigan. De stad was getroffen door een zware sneeuwstorm, en Matthew moest de oprit eerst sneeuwvrij maken alvorens hij aan de twee uur durende rit kon beginnen.

Lees ook  Elianna (4) moet vechten voor haar leven na inslikken zwembadwater

Ze bereikten het ziekenhuis vrijdag om 4 uur ’s morgens. De weeën duurden tot zaterdag verder en haar plannen voor een natuurlijke geboorte zonder medicatie moesten veranderd worden.

Matthew schreef in zijn Facebookpost:

“We hadden om 11 uur nog een controle en ze had nog maar 7 cm opening. Voor het eerst zag ik de blik van opgave in de ogen van mijn vrouw en dat doodde me echt.”

Nicole weigerde om medicatie te nemen tijdens de bevalling. Maar Matthew zag dat zijn vrouw vreselijk leed.

“Nadat ik haar de voorbije 30 uur had zien lijden, puffen en schreeuwen, wist ik dat we iets anders moesten doen. Ik consulteerde verschillende personen en Nicole en ik besloten om te beginnen met een kleine dosis Pitocin. Dit bracht de weeën nog meer op gang en daardoor kreeg ze 10 cm opening.”

Na een strijd van nog eens vier uur, kreeg Nicole eindelijk een epidurale om de pijn te verzachten. 48 uur nadat haar water was gebroken, kwam haar dochter Blakeley Faith ter wereld op 30 december om 10:06.

Lees ook  Moeder geeft haar zes maanden oude baby McDonald’s-eten: “Ik zie het probleem niet”

Dokter Megan Forshee was klaar om de placenta te verwijderen, maar in plaats daarvan voelde ze een hoofdje. Zoon Cade Matthew Ziesemer werd geboren op 30 december om 11:05.

Niemand in de kamer, inclusief de ouders, was voorbereid op de komst van tweelingen! De trotse, maar geschokte ouders begreep dat niets volgens plan zou verlopen …

“Mijn eerste gedachte na de bevalling van de tweede baby was, ‘Lieve hemel, we hebben een tweede wiegje nodig, een tweede autozitje, een tweede van alles’”, vertelde Nicole aan WZZM13.

“Dus hoewel ik meer iemand ben die kies voor de natuurlijke gang van zaken, zijn er wel degelijk ogenblikken waarop medische tussenkomst nodig is. En dit was zo een gelegenheid”, schreef Matthew op Facebook.

“God had een groter plan voor ons en toonde ons dat we niets in het leven kunnen controleren.”

Dokter Megan Forshee, die de tweelingen hielp bevallen, had zoiets nooit eerder gezien. “Ik zal dit koppel en hun baby’s nooit meer vergeten”, zei ze.

Vind je ook niet dat Cade en Blakeley twee kleine wondertjes zijn?

We hopen dat dit gezinnetje zich snel kan aanpassen aan hun nieuwe leven, zelfs al is het niet zoals ze gepland hadden.

Politieagenten breken in auto in om kleine chihuahua te redden. Hondje was zo bevroren dat ze niet kon blaffen.

Verschillende honden vriezen dood – omdat eigenaars niet wilden dat ze binnen rotzooi zouden maken.