in

Louise (5), met het syndroom van Down, wordt door vakantieclub van camping geweigerd

Louise heeft een glimlach die onmogelijk te weerstaan is. Ze is vijf jaar oud, heeft sprankelende ogen en een gezin dat dol op haar is. Afgelopen weekendeinde waren ze allemaal op een camping in het zuidwesten van Frankrijk. Haar vader wilde zijn dochter inschrijven voor de activiteiten die daar voor kinderen worden georganiseerd. Maar het was niet mogelijk. Het was niet mogelijk omdat Louise het syndroom van Down heeft.

Het is hartverscheurend wat het meisje overkwam. De kleine Louise is pas 5 jaar oud, maar ze wordt veel te vaak afgewezen. Haar ouders Rémy en Caroline maakten dat verleden weekeinde weer eens mee. Op Facebook deelden ze wat hen was overkomen.

Ze legden uit dat de camping een miniclub had, voor kinderen van 3 tot 11 jaar oud. Twee maanden geleden hadden ze een mailtje gestuurd of Louise mee mocht doen.

Lees ook  Man (22) krijgt vijf jaar cel voor misbruik en ver krachting oppaskindjes

“In een perfecte wereld zouden we de vraag niet hoeven stellen. Het staat er zwart op wit: open voor kinderen van 3 tot 11 jaar, Louise is een kind, ze is 5 jaar oud, dus ook voor haar. Ik zag geen asterisk die naar de kleine lettertjes in het contract verwijst: behalve voor kinderen met een beperking.”

Het begon echter goed, de verantwoordelijke gaf, met een grote glimlach, aan dat Louise uiteraard mee mocht doen. Maar … toen kwamen de maars. “Er is altijd een maar.”

Ditmaal waren de begeleiders niet getraind, was er een gebrek aan middelen, te veel kinderen, etc. Er zijn altijd duizenden variaties op de ‘maar’. “Op het einde hebben ze allemaal dezelfde conclusie: het is niet mogelijk,” schreef Rémy.

Lees ook  Vrouw hoest expres op baby in winkel en wordt nu door politie gezocht

Met pijn in het hart, glimlachten de ouders dapper en geven ze aan dat het niet uitmaakt. Het maakt echter wel uit. Een heleboel zelfs.

“We duiken het zwembad in om onze tranen te verdrinken in het chloor – als we eruit komen, heeft iedereen immers dezelfde rode ogen.”

Elke afwijzing doet pijn. Empathie en inclusie zouden voorop moeten staan. Mensen zouden hier veel beter bewust van moeten zijn. We hopen dat het gezin toch nog een hele fijne vakantie kan vieren. Onze gedachten gaan uit naar iedereen met een kind met speciale behoeften, die met dit soort omstandigheden moeten omgaan.

Vader van 7 komt om tijdens het redden van zijn kinderen in woelig water

Tamara heeft een enorme lap tong in haar mond en kan er alles mee doen!