in

Levend verbrand: dierenrechtenactivisten filmen wreedheden op de vleesmarkten in Indonesië

Dierenrechtenactivisten beschuldigen de Indonesische regering van het niet nakomen van haar belofte om wrede honden- en kattenvleesmarkten te verbieden.

Beelden van de activisten onthullen de verschrikkelijke omstandigheden op de vleesmarkten, waar dieren worden geslagen en zelfs levend worden verbrand.

WAARSCHUWING: dit artikel bevat schokkende afbeeldingen.

De gelanceerde Dog Meat-Free Indonesia (DMFI) -campagne stelt vast dat er een brutale vleeshandel gaande is op de zogenaamde ‘extreme markt’ in Tomohon City, ondanks de belofte van de regering om het in augustus te verbieden.

“Het was de meest gruwelijke wreedheid die we tot nu toe hebben gezien in onze campagne om deze afschuwelijke handel te stoppen, en het werd allemaal gedaan in het zicht van heel jonge kinderen”, zegt Lola Webber, directeur van de stichting Change for Animals.
“Elke hond en kat die we op de extreme markt van Tomohon zagen, werd mishandeld terwijl hij duidelijk nog in leven was,” voegt ze eraan toe.
Levend verbrand
Beelden vastgelegd door ABC bevestigen deze beweringen. Ze onthullen honden en katten die levend worden verbrand. Locals, toeristen en kinderen dwalen door de drukke straten van de markt.“Tegen het einde van onze opnames waren we allemaal bezaaid met bloed door de slachtingen,” vertelde Lola aan The Sun, eraan toevoegend dat dit laat zien “hoe gemakkelijk het zou zijn voor klanten en toeristen om besmet te raken met ziektes zoals hondsdolheid en twee van ons team waren extreem ziek na het marktbezoek. ”

Lees ook  Een gigantische hond valt deze kleine kitten aan, maar kijk naar de reactie van de moederpoes!

“We zijn erg dankbaar dat de gruwelijke wreedheid en de risico’s voor de volksgezondheid van deze verschrikkelijke handel door de Indonesische overheid publiekelijk zijn erkend, maar ons nieuwste bewijs laat duidelijk zien dat de noodzaak van een onmiddellijk verbod niet mag worden genegeerd.”

De brutale vleeshandel heeft de krantenkoppen gehaald in het land en de rest van de wereld. Meer dan 940.000 mensen hebben de petitie van de DMFI-coalitie ondertekend en 90 beroemdheden, waaronder Cameron Diaz en Ellen Degeneres, ondersteunen het verbod van de dierenrechtenactivisten.

Lees ook  Rat bijt vrouw uit Rotterdam in voet tijden douchen - Ze komen via de afvoer naar boven

Gevaar voor de mens
Naast hun overduidelijke dierenmishandeling zijn dergelijke markten ook gevaarlijk voor de mens.

“Zolang de markten voor honden- en kattenvlees in Noord-Sulawesi de illegale trans-provinciale handel blijven drijven in dichtbevolkte steden, zullen alle pogingen van Indonesië om zijn rabiësvrije status veilig te stellen mislukken,” zegt Dr. Katherine Polak van DMFI .

“Miljoenen Indonesische burgers en internationale toeristen zouden het risico lopen blootgesteld te worden aan ziekten.

Wrede vleesmarkten zijn centra van dierenmishandeling en zijn ook schadelijk voor de mens. Hopelijk zal de regering van Indonesië haar woord nakomen – vroeger dan later.

Deel deze post om bewustzijn te creëren voor deze bestaande gruweldaden en steun campagnes van dierenrechtenactivisten met je handtekening.

Nieuwe rage op speelplein doet 11-jarige jongen er uit zien ‘als alien’ – moeder waarschuwt nu alle ouders

Moeder geeft haar baby van acht maanden nauwelijks eten of drinken en daar blijft het niet bij: “Kind zal de rest van zijn leven de gevolgen moeten dragen”