in

Koud weer op komst: volgende week waarschijnlijk krabben

Koud weer zorgt ervoor dat we de ruitenkrabber weer tevoorschijn moeten halen
Het zat er natuurlijk aan te komen, maar koud weer komt nu dan toch echt onze kant op. De temperaturen in Nederland gaan deze week flink omlaag. Zo laag zelfs, dat we mogelijk de ruitenkrabber weer paraat moeten houden. “Vanaf donderdag vriest het aan de grond in heel Nederland”, zegt Nicolien Kroon van Buienradar tegen RTL Nieuws.

Door koud weer én de vochtige luchttoevoer kan er ijs ontstaan op de autoruiten.

Lees ook  Russische miljardair Bosov dood aangetroffen in landhuis

Koud weer
De kans is groot dat het na aankomend weekend gaat vriezen. “Hoe groot die kans is, kunnen we nu nog niet precies zeggen, maar er ontstaat echt een flink hogedrukgebied”, vertelt Kroon.

Aankomende zaterdag variëren de temperaturen in Nederland tussen de één en maximaal acht tot tien graden. In sommige delen van het land koelt het dus zodanig af dat we rekening moeten houden met ijzige temperaturen.

Lees ook  Ruud de Wild: 'Ik dacht: vandaag ga ik zelfmoord plegen'

Buienradar
De afgelopen paar dagen hebben we te maken gehad met veel regenval. Gelukkig zal dat de komende dagen minder worden. “Vandaag zijn er zonnige perioden en het blijft droog.”

De dag begint vandaag mistig en grijs. De temperaturen lopen vandaag op tot maximaal twaalf graden. Vanaf morgen dalen de temperaturen, met dus in het weekend kans op temperaturen rond het vriespunt.

Vader die huilend zoontje doodsloeg opnieuw opgepakt voor zware mishandeling dochtertje

Hond blijft huilen en tegen zwangere vrouw stoten. Dan beseft baasje dat puppy haar leven wil redden.