in

Klok van kerk stopt na 240 jaar met luiden en dat allemaal omwille van één enkele klacht.

Als je in Sandwich, Kent, in Engeland bent zal je het klokkenspel van de St. Peter’s Kerk niet meer horen. Het moest stoppen met luiden na een klacht wegens geluidsoverlast vorig jaar. Sommige inwoners waren niet blij met het geluid, dat al sinds 1779 gehoord kon worden. Carole George, die de campagne “Red de Klokken” campagne leidt, riep op tot gezond verstand en wil dat het verbod ongedaan gemaakt wordt.

Hij zei: “We vragen dat het verbod met zes maanden uitgesteld wordt om ons de tijd te geven om een en ander te herzien met de gemeente. Na 239 jaar in het leven van deze klok, is dat weinig gevraagd.”

Lees ook  Rikki de Jong binnenkort weer te zien in GTST

Voorzitter van de gemeenteraad van Dover, Keith Morris, zei dat hij gedwongen werd om het verbod uit te vaardigen.

Hij zei: “Onder de huidige wetgeving hadden we geen andere keuze dan het te onderzoeken en een verbod uit te vaardigen. De klok van de kerk in Sandwich luidt namelijk dag en nacht om de vijftien minuten. Onze agenten handelden gepast in navolging van de klachten. We hebben echter ook begrip voor de lokale geschiedenis en traditie.”

“De huidige wetgeving laat geen bewegingsvrijheid en daarom zijn we nu op zoek naar duidelijkheid, bijvoorbeeld in dit geval waarin de klokken al jarenlang luidden.”

Lees ook  Zomerstorm Francis komt eraan: kans op windkracht 9 met zeer zware windstoten

Collega John Bragg zei: “Dit doet m’n bloed koken. Alles wat ons tegenhoudt om de klok om het kwartier te doen luiden, is niet aan de orde. Het luiden van kerkklokken zou niet als geluidsoverlast beschouwd mogen worden. Ik denk dat ze geen poot hebben om op te staan. Het is er al eeuwen en het moet blijven bestaan.”

Een enquête van het Sandwich Local History Society gaf aan dat 85% van de inwoners willen dat de klokken actief blijven, met de andere 15% die willen dat ze ’s nachts niet luiden.

Jonge surrogaatmoeder draagt het kind van koppel, bekijkt de echofoto wat beter en verstijft.

Gehandicapte jongen onder het bloed nadat pestkoppen hem buiten de school in elkaar sloegen.