in

Kattenlijkje gevonden in Beijumerbos in Groningen: kat bewust in het vuur gelegd

In het Beijumerbos in Groningen zijn maandag de smeulende resten aangetroffen van een kat. ,,Levend of niet, die kat is bewust in het vuur gelegd”, zegt Suus van der Woude van Dierenambulance Groningen.

De voor een brandje gealarmeerde politie trof het kattenlijkje nabij het standbeeld van Gjalt Blaauw in het Beijumerbos aan. Ze bracht het naar het politiebureau, waar ze Dierenambulance Groningen belde.

Van der Woude toog vervolgens naar het politiebureau om het kattenlijkje op te halen. ,,Het was al grotendeels vergaan”, zegt zij.

Lees ook  Zipper was “te lelijk” om van gehouden te worden. Maar kijk haar eens, ze is gewoonweg prachtig!

,,Aan de vorm van de kop en de tanden was echter duidelijk te zien dat het om een kat, een niet om een vos of iets dergelijks ging.”

Beestje is niet te identificeren
Het beestje is niet meer te identificeren. ,,We kunnen niet meer achterhalen om wat voor kat het gaat en of het beestje gechipt was”, zegt Van der Woude, die zeker weet dat sprake is van een moedwillige actie.

Lees ook  Nu het buiten kouder wordt komen de grootste spinnen je huis binnen. Met deze tips jaag je ze weg!

,,Het kan natuurlijk zijn dat het beestje al overleden was. Maar, levend of niet, die kat is bewust in het vuur gelegd. Er is ook niets anders gevonden dat brandde.”

Volgens Van der Woude melden zich nu veel mensen omdat hun kat vermist is. Ze hoopt daarom dat eventuele getuigen meer informatie over de kat of de dader hebben. ,,Er lopen daar veel mensen met honden. Misschien hebben zij iets gezien.”

Tientallen kinderen te laat behandeld door coronacrisis, sommigen ernstig ziek

Bas (62) kreeg een appje van zijn ‘zoon’ en maakte 7700 euro over: ‘Hoe heb ik er zó kunnen intuinen?’