in

Karin Bloemen blikt terug op zwaar jaar

Haar knie-operatie was erg pittig
Karin Bloemen lijkt beter in haar vel te zitten dan ooit. Naar eigen zeggen voelt ze zich nu ‘kiplekker’, maar daar is wel het een en ander aan vooraf gegaan. Zo heeft de 58-jarige blondine een zwaar jaar achter de rug.

Het herstel was erg pittig.

Operatie
Voor Karin stond het afgelopen jaar in het teken van veranderingen. Zo waren haar knieën versleten en moest ze daarvoor onder het mes. “Ik kon mijn show doen, maar daarna lag ik helemaal kapot op de bank. Elke stap deed zeer, want mijn knie was echt op”, deelt Karin met weekblad Weekend. Karin ging daarom onder het mes; in juli kreeg de zangeres twee nieuwe kunstknieën.

Lees ook  Navelstreng zit maar liefst zes maal gewikkeld om nek van pasgeboren baby’tje

Herstel
Herstellen van een operatie is niet niks, maar ook voor de familie van Karin was het niet altijd makkelijk. “Voor mijn man Marnix was het natuurlijk ook heel zwaar. Hij moest allemaal dingen doen die ik niet meer kon. Denk aan boodschappen tillen, steeds de trap op en af om wat voor me te halen”, vertelt de cabaretière. “Achteraf gezien waren de pijn en het jaar voor de operatie absoluut geen makkie en ook de operatie en de revalidatieperiode waren niet gemakkelijk, maar daarna werd het steeds fijner. Twee knieën tegelijk laten opereren is natuurlijk ook wel heel heftig”, vervolgt ze.

Lees ook  Als haar dochter huilend onder de douche zit, onderneemt de moeder razendsnel actie. Niet wetende wat er precies met haar gebeurde

Afvallen
Tevens besloot de zangeres dat ze gezonder wilde zijn en startte daarom met lijnen. “Ik was er zo klaar mee, met dik zijn. Niet dat ik mezelf niet mooi vond, integendeel. Ik hou van volle vrouwen. Ik vond mezelf prachtig. Het is alleen niet mooi voor je knieën. Niet voor je rug, je nek, je alles”, vertelde Karin hier eerder over aan het AD. Dankzij een proteïnedieet lukte het de goedlachse blondine om maar liefs 26 kilo af te vallen. “Het was vreselijk zwaar; mijn knie-operatie, het afvallen, maar ik voel me nu gelukkig kiplekker, weer als nieuw”, vertelt Karin. “Ik ben heel blij. Ik heb ook veel meer energie.”

Zo ziet de oudste zoon van Tom Hanks eruit

Houd de paraplu maar gereed: ‘Koningsdag verloopt koud en nat’