VIRALKRANT.NL

24/7 Het laatste nieuws

VIRALKRANT.NL

24/7 Het laatste nieuws

in

Jos Brech komt met een verklaring

Jos Brech maakt gebruik van zijn zwijgrecht en volgt daarmee het advies van zijn advocaat op.

Dat zei strafpleiter Gerald Roethof, die de verdachte in de zaak van Nicky Verstappen juridisch bijstaat, vrijdagavond in Nieuwsuur.

Verklaring volgt
“Er is op dit moment nog geen inhoudelijke verklaring afgelegd. Er zal een verklaring komen op het moment dat het daar tijd voor is, dat hij er klaar voor is”, aldus Roethof.

Volgens de advocaat is er een aantal redenen voor dat de 55-jarige man uit Simpelveld​ gebruik maakt van zijn zwijgrecht. “Het belangrijkste is dat als er een verklaring komt, ik achteraf niet wil horen van het OM of van de rechtbank dat iets in die verklaring tegenstrijdig is.”

Lees ook  Handig: zo val je sneller in slaap in het vliegtuig

Zekerheid
Volgens Roethof is het niet vreemd dat Jos Brech nog altijd niet heeft verklaard hoe zijn dna op de kleding van het destijds 11-jarige jongetje uit Heibloem terecht is gekomen. “Het is een misvatting dat als iemand aan het begin van zijn hechtenis niet praat, dat een teken van schuld zou zijn. Verklaren kan belangrijk zijn, maar wel op jouw moment. Hoe kun je verklaren over iets van 20 jaar geleden? Probeer dat maar eens terug te halen.” Roethof wil niet zeggen of Jos Brech en Nicky Verstappen elkaar kenden.

Lees ook  Steun voor Grapperhaus brokkelt af: helft Nederlanders wil dat hij aftreedt

In buitenland
Op de vraag waarom Brech niet heeft meegedaan aan het grootschalig dna-onderzoek dat het Openbaar Ministerie heeft opgezet, antwoordt de advocaat: “Een derde van de mannen die benaderd is, heeft geen dna afgestaan. Jos was niet in Nederland tijdens het grootschalig dna-onderzoek.”

Slachtoffers treinongeluk Oss zijn 4, 4, 6 en 8 jaar, drie zusjes betrokken

Terroristen wilden zelfmoordaanslag plegen en auto laten ontploffen!

Back to Top