in

Jongetje van 5 geprezen als een held nadat hij aanbood om beenmerg aan zijn jongere broertje te doneren.

Een grote broer werd geprezen als een levensechte superheld nadat hij vrijwillig aanbood om beenmerg te doneren aan zijn driejarige broertje. Ollie Crips (3) kreeg de diagnose van acute myeloide leukemie en had dringend een beenmergtransplantatie nodig. De jongen had al maanden chemotherapie achter de rug. Gelukkig was broer Finley (5) een match en zei meteen dat hij de ingrijpende operatie volgende maand wilde ondergaan.

Mama Fiona (26) uit Sittingbourne, Engeland, zei: “Het minste wat je kunt zeggen is dat we erg nerveus waren toen ze ons informeerde dat er een op vier kans bestond dat iemand van de familie een match zou zijn.”

Lees ook  Jongen adopteert straathond om niet eenzaam te zijn – nu ontroert zijn vriendschap duizenden.

De dappere Finley vroeg zijn kapper zelfs om zijn haar af te scheren – net zoals Ollie. Fiona en vader Lee (27) wilden eerst 500 Britse pond inzamelen voor het Royal Marsden Hospital in Londen.

Voor Kerstmis werd er een online fundraisingpagina opgezet en op enkele dagen tijd werd het doel al gehaald.

Lees ook  Reizigers weigeren te volle trein te verlaten: ‘Een uitzonderlijk incident’

Fiona zei: “We zijn zo overweldigd door de generositeit van de mensen. We vinden het als familie belangrijk om hen te steunen, want ze redden potentieel het leven van onze kleine jongen. We willen iets terugdoen.”

De Go Fund Me pagina zamelde momenteel al meer dan 1.200 euro in voor het Royal Marsden ziekenhuis, waar Ollie behandeld wordt.

Heldhaftige boer betrapt p*dofiel die op zijn domein een jongen probeerde te molesteren.

Jong gezin dood aangetroffen in hut. Nu waarschuwt de politie voor deze “stille doder.”