in

Jongetje (13) overlijdt nadat hij zijn geliefde hondje uit vlammenzee redt

Kinderen voelen perfect in hun hart aan hoeveel liefde honden geven. Dit jongetje bracht het ultieme offer om het leven van zijn geliefde hondje te redden.

Afgelopen januari werd het huis in Villa el Salvador, Peru, waar de kleine jongen en zijn gezin woonden, verslonden door een vreselijke brand.

De brandweerlieden en andere reddingswerkers kwamen ter plaatse en slaagden erin het gezin veilig naar buiten te krijgen. De 13-jarige Jean merkte echter op dat zijn geliefde hond, Lester, niet bij hun was.

Zonder er twee keer bij na te denken rende hij het brandende huis binnen om zijn trouwe metgezel te redden.

Via een raam slaagde Jean erin om het hondje te laten vallen, zodat redders het dier konden vangen.

Zijn geïmproviseerde plannetje werkte en de viervoeter was buiten gevaar! Helaas kon hetzelfde niet gezegd worden voor Jean.

Door de hitte en giftige gassen die door de vlammen vrijkwamen, verloor de kleine jongen het bewustzijn en kon hij het huis niet op tijd uit.

Lees ook  'Mijn helm redde mijn leven"Meisje aan 1 oog blind na fietsongeluk. Maakt haar eigen virale waarschuwingsvideo.

De brandweerlieden kwamen het huis binnen, maar toen ze erin slaagden hem te bereiken, was het te laat: Jean ademde niet.

De laatste heroïsche daad van de kleine jongen heeft Lester gered, maar ook zijn leven gekost. De hoogst mogelijke prijs voor de liefde die hij voelde voor zijn huisdier.

De tragedie brak de harten van zijn familie en de hele gemeenschap. Jeans ouders konden zich niet verenigen met de daad, omdat de pijn van hun verlies overweldigend groot was.

Ze overwogen het hondje niet te houden, waarop de Peruaanse Vereniging voor de Bescherming van Dieren ASPPA tussenbeide kwam om ervoor te zorgen dat de viervoeter niet op straat zou belanden.

In een laatste update op Facebook heeft ASPPA echter gemeld dat Lester thuis zal blijven bij zijn gezin.

Lees ook  Jongen, 9, krijgt twee keer hartaanval nadat pestkoppen hem toetje mix van urine lieten eten

De ouders van Jean hebben na de initiële schok en diepe pijn begrepen dat het hondje niet verantwoordelijk was voor het verlies van hun zoon. Integendeel, Lester is dat kleine stukje liefde dat de jongen hen achterliet.

Op 31 januari werd de begrafenis van Jean gehouden, waarbij Lester een wit T-shirt droeg met het gezicht van zijn geliefde baasje.

Het moment was voor iedereen hartverscheurend, maar de aanwezigheid van het hondje herinnerde hen aan de echte reden waarom ze daar waren.

Ook al was Jeans leven vrij kort, zijn voorbeeld is tijdloos. Dieren zijn geen ‘dingen’ en maken deel uit van het gezin. Daarom rende het jongetje het vuur in, hij wilde het leven van zijn dierbaarste metgezel redden.

Jeans daad staat in scherp contrast met de manier waarop sommige mensen huisdieren behandelen. Deel zijn verhaal en help ons hem de erkenning te geven voor zijn heroïsche liefdesdaad.

Trein botst tegen vrachtwagen op overweg Roermond, bekijk de beelden

Nieuwe vakantiefoto’s van Maxima in zwemkleding gaan internet over!