in

Jongen doet iets met zijn zusje waardoor ze moet huilen en zijn familie is er kapot van

La’Darious Wylie, een jongen van 11, was een kind als alle andere kinderen in zijn buurt. Hoewel, zijn ware aard kwam boven toen hij iets deed wat hij thuis had geleerd.

En het staat in sterk contrast met wat we normaal te zien krijgen. Ergens op een weggetje in South Carolina stond La’Darious te wachten op de schoolbussamen met zijn 7-jarige zusje Sha’Vonta.

Toen ze daar stonden te wachten, gebeurde er iets in een halve seconde wat de levens van de hele familie voor altijd veranderde.

De kleine La’Darious was moediger dan de meeste volwassenen. Want op die ochtend in oktober 2016, deed hij iets wat de meesten van ons nooit zouden durven.

La’Darious, zijn zusje Sha’Vonta en een groep andere kinderen stonden in straat zonder stoep, wachtend op de bus die hen naar school zou brengen.

Terwijl ze stonden te wachten, kwam een wagen aan volle snelheid richting zijn zusje Sha’Vonta afgestormd.

Wagen kwam afgesneld
De groep kinderen, die luid aan het babbelen met elkaar, zagen de wagen niet afkomen, en Sha’Vonta bevond zich dus op een zeer gevaarlijke plek.

“Hij was goed op zijn zusje aan het letten,” zei Elizabeth McCrorey, de mama van de twee.

Lees ook  Nieuwe uitdaging voor Bridget Maasland

In minder dan een seconde duwde hij zijn zusje uit de weg zodat hij de klap zou opvangen, en niet zijn zusje. En dat gebeurde. De auto vlamde recht op La’Darious.

De heldhaftige 11-jarige had zijn zusje uit de weg geduwd en had zijn leven opgeofferd voor haar veiligheid.

Volgens de Charlotte Observer, reed de gestoorde chauffeur met zoveel snelheid dat de jongen “ernstige schade” aanrichtte aan de wagen.

Vechtend voor leven
Wat daarna gebeurde was gruwelijk. In plaats van te stoppen om La’Darious te helpen, pleegde de chauffeur vluchtmisdrijf. De jongen lag op de grond, vechtend voor zijn leven.

Andere kinderen die het ongeluk zagen gebeuren belden de 911 om hulp. De moedige jongen werd in allerijl naar het ziekenhuis gevlogen per helikopter maar hij overleefde het niet.

Kimberly Robinson eerde haar neefje La’Darious: “Hij was zijn mama’s oogappel. Hij was een beleefde jongen, deed het goed op school en speelde voetbal.

Zijn favoriete ploeg was Baltimore Ravens. Ze zouden volgende week een schooluitstapje maken om een wedstrijd bij te wonen. Hij was zo blij.”

Moeder Elizabeth had haar zoon altijd geleerd om zijn zusje te beschermen. La’Darious zijn laatste daad is hier het bewijs van.

Hij wist dat hij op zijn zusje moest letten. Dat bewees hij door zijn zusje weg van het gevaar te duwen, ten koste van zijn eigen leven. “Ik ben blij dat hij mijn leven heeft gered,” vertelde Sha’Vonta. “Hij was de beste grote broer.”

Lees ook  Politie Leeuwarden: ’Zorgen om vermiste Maria (17)’ Kijk uit naar haar!

Redde zijn zusje
Zijn organen werden gedoneerd zodat andere kinderen kunnen leven. “Ik dacht erover na, en als mijn zoon iemands leven kan redden, zoals hij voor zijn zusje deed, dan is hij gestorven met een doel.”

Twee dagen na de tragedie gaf de 57-jarige Michelle Johnson zich aan bij de politie en werd ze gearresteerd voor vluchtmisdrijf met dodelijke gevolgen.

Johnson beweerde dat ze een hert had geraakt. Na het ongeluk had ze haar kleinkinderen afgezet op school.

Maar Elizabeth koestert geen haat voor de vrouw die haar zoon dood reed. “Ik haat haar niet. Ik hoopte gewoon dat het nooit was gebeurd,” vertelde ze.

In juli 2017 wam Michelle voorwaardelijk vrij. 21 maanden nadat ze schuldig pleitte voor doodslag. Haar naam is niet belangrijk, laten we eerder La’Darious Wylie onthouden. De jongen die zijn zusje redde.

“Het is ongelofelijk hoeveel mensen nu weten wat voor een geweldige jongen mijn zoontje was,” vertelde Elizabeth.

Deze jonge held is een voorbeeld voor ons allen. Hij zette het leven van zijn zusje boven dat van zichzelf en na zijn dood dienden zijn organen om de levens te redden van anderen.

Hij bewees dat iedereen moedig kan zijn, en we zijn het hem verschuldigd om zijn moedige daad nooit te vergeten. Deel om hulde te brengen aan La’Darious.

Politie zet nieuw wapen in: flitsers zien dat telefoon gebruikt wordt in auto

Humberto Tan: ‘wij hebben dit ook meegemaakt’