in

Internetmeme ‘Karen’ is nu ook een Halloweenmasker

In de memecultuur staat ‘Karen’ voor het stereotype van de bekrompen, zeurende witte vrouw van middelbare leeftijd waar iedereen zich aan stoort.

Het verzuurde type dat om de baas roep in de supermarkt als de kassierster iets heeft gedaan dat haar niet zint.

‘Karen’ roept zoveel irritatie op dat ze nu ook mensen afschrikt in de vorm van een Halloweenmasker.

De internetmeme gaat al enkele jaren mee, maar kwam eerder dit jaar prominenter in de schijnwerpers als het stereotype van de verongelijkte, boze of racistische witte vrouw uit de Amerikaanse middenklasse die misplaatste wrok koestert tegen gekleurde mensen.

Lees ook  Ayoub (22) wil sinds zijn 14e al boer worden: "Ik hou van de vrijheid".

Het latexmasker werd gecreëerd door een designer in Los Angeles: Jason Adcock. Hij adverteert met de maskers op Instagram.

“Jaag je vrienden de stuipen op het lijf met je grote kapsel en kleingeestig brein”, klinkt het onder meer.

Voor 180 dollar of 158 euro is het masker van jou, te bestellen via Etsy (Het masker wordt helaas niet naar België verzonden). Door de grote vraag loopt de wachttijd op tot drie à vier weken.

Lees ook  Stalkende ex vermoordt zangeres (39) tijdens optreden: “Ken je me nog?”

Twee versies
Adcock maakte twee versies van zijn ‘Karenmasker’: een enge, schreeuwende witte vrouw met het stereotypische ‘Karen bob’ kapsel, en een zombieversie met uitpuilende ogen en zweren genaamd ‘Karen-19’.

“Toen ik begon met mijn Halloweenproject van dit jaar zag ik steeds weer ‘Karens’ opduiken in de actualiteit en dacht: ‘Damn, dit is het echte monster van 2020′”, vertelde Adcock aan Business Insider.

Vrouw gebruikt onderbroek als mondmasker: “Werkt perfect!”

14 kentekenplaten om jezelf een hartverzakking mee te lachen