in

IJsberen worden gedwongen tot kannibalisme vanwege de opwarming van de aarde

Het is tragisch hoe dieren door toedoen van mens lijden, zowel direct als indirect. Velen onder ons groeiden op met de ijsbeer in Artis.

Toentertijd leefden er nog veel ijsberen in het wild, vandaag de dag hebben ijsberen het echter erg moeilijk.

The Daily Mail en RTL deelden nieuws wat veel mensen schokte: ijsberen nemen toevlucht tot kannibalisme doen in een poging om te overleven.

De reden? Hun leven is volledig ontregeld door de opwarming van de aarde.

Klimaatverandering is duidelijk, vooral in het Noordpoolgebied.

Het ijs smelt sneller dan wetenschappers verwachten en het waterniveau stijgt, waardoor de natuurlijke habitat van de ijsbeer wordt vernietigd.

Maar, de gevolgen zijn niet alleen zichtbaar op de Noordpool. Afgelopen maand januari was zowel wereldwijd als in Europa de warmste januari sinds het begin van de wereldwijde temperatuurmetingen in 1981, bericht de NOS.

Lees ook  4-jarige jongen vermoord per ongeluk zijn goudvis als hij hem mee naar bed neemt

Voor ijsberen is de situatie kritiek. Sommigen komen dichter bij de steden en struinen rond op zoek naar afval, verzwakt en uitgehongerd.

Het is al erg genoeg dat ijsberen zich moeten aanpassen aan het leven in de buurt van steden, maar nu schrijft The Daily Mail dat ze gedwongen worden tot kannibalisme om te overleven.

Geïsoleerde gevallen van kannibalisme in ijsberen waren al eerder geregistreerd, maar nu geloven experts dat dit een veel voorkomend fenomeen is geworden.

Grote mannelijke beren vallen vrouwelijke beren en welpen aan omdat ze een gemakkelijke ‘prooi’ zijn, terwijl vrouwtjes in extreme gevallen hun eigen welpen eten.

Door de klimaatverandering smelt het pakijs, The Daily Mail bericht dat het ijsniveau in het Noordpoolgebied met 40 procent is gedaald. Deze vermindering van ijs heeft een directe invloed op het voortbestaan van de ijsbeer.

Lees ook  9-jarige jongen leeft lang genoeg om een naam te kiezen voor pasgeboren zusje alvorens te overlijden.

IJsberen hebben grote blokken ijs nodig om op zeehonden te jagen die zich in het water bevinden. In de huidige situatie kunnen ze niet zoals gewoonlijk jagen en worden daarom gedwongen tot kannibalisme.

Experts zeggen dat dit de populatie ijsberen dramatisch zal verminderen. Roofdieren zoals ijsberen hebben een lage voortplantingssnelheid.

Vrouwtjes reproduceren slechts één keer in de drie jaar en ijsberen zijn pas rond de vijf jaar geslachtsrijp.

De ijsbeer is een van de meest zichtbare slachtoffers, maar absoluut niet de enige. Hoeveel meer dieren en planten worden het slachtoffer zonder dat er rigoureus wordt ingegrepen?

De Tinderdate van Bram bleek niet geheel te zijn wie hij had verwacht:

Hond positief getest op coronavirus