in

Houd de paraplu maar gereed: ‘Koningsdag verloopt koud en nat’

Aankomend weekend gaan de temperaturen flink omlaag
We hebben een heerlijk paasweekend achter de rug. De temperaturen stegen op sommige plaatsen in Nederland zelfs tot zomerse waarden. Helaas komt aan al het goeds een einde, zo blijkt maar weer uit de weersvoorspelling voor aankomend weekend met Koningsdag.

De verjaardag van de koning lijkt letterlijk in het water te vallen.

Weer met Koningsdag
Volgens de verwachtingen gaat het zaterdag tijdens Koningsdag hard waaien en vallen er regelmatig buien. Rond de kustprovincies blijven de temperaturen steken bij zo’n 12 á 13 graden. In het midden, zuiden en oosten van het land kan het maximaal 14 graden gaan worden. De nacht ervoor, tijdens koningsnacht, trekken er ook een aantal buien het land over. ’S nachts daalt de temperatuur naar zo’n 8 graden. Geen overbodige luxe dus om je aankomend weekend dik en waterdicht aan te kleden.

Lees ook  Wauw: doe eens een aluminiumbal in de droger bij je was!

Ochtend
Sta je jaarlijks graag op de vrijmarkt? Dan is het wijs om vast vroeg in de ochtend je plek te bemachtigen. In de ochtend lijkt het namelijk op veel plaatsen droog te zijn en is het wisselend bewolkt. Zelfs in het oosten en noorden van het land kan het in de ochtend nog vrij zonnig verlopen. Later op de dag raakt het bewolkt en neemt de kans op regen snel toe.

Lees ook  Gewoon' keelpijn of een gevaarlijke streptokokkeninfectie? Zó herken je de de symptomen

Vorig jaar
We vieren inmiddels vijf jaar lang Koningsdag op 26 of 27 april en van een warme lentedag is nog geen enkele keer sprake geweest. Vorig jaar was het weer ook al niet al te best. Toen startte de dag fris en koelde het landinwaarts zelfs af naar 2 tot 4 graden. Op de meeste plaatsen bleef het wel droog en de maximumtemperatuur liep uiteindelijk op tot gemiddeld 15 graden.

Karin Bloemen blikt terug op zwaar jaar

Moeder Rafael van der Vaart deelt sneer uit aan Sylvie Meis